Salou bad-en feestplaats in Costa Dorada

Salou is de bad en feestplaats in de Costa Dorada. Naast Lloret de Mar mogelijk één van de populairste feestplaatsen in héél Spanje. Vele jongeren en twintigers vieren hier hun vakantie of zijn er alle dagen te vinden om te genieten van de vele discotheken en winkels die tot ver na midden nacht nog geopend zijn.

Salou – onbeperkte mogelijkheden

Deze badplaats op slechts 10 km afstand van Tarragona en op 108 km afstand van Barcelona biedt vele mogelijkheden voor ieder type bezoekers. Één ding is wel zeker, je hoeft niet naar Salou toe te gaan om te gaan winkelen. De badplaats heeft niet echt veel winkels maar de winkels die er zijn, voornamelijk in het nieuwere centrum, zijn tot middernacht geopend. Op de maandagen is er een markt waar u vele leuke presentjes en lokale etenswaren kunt vinden.

In de haven van de badplaats vindt u veel luxe jachten. Een waar genot om naar te kijken. U zou het kunnen vergelijken met Puerto Banús alleen dan kleinschaliger en zonder de bijbehorende winkels. Rondom de badplaats vindt u diverse mogelijkheden wat betreft activiteiten. Niet alleen ligt de discotheek Pacha net even buiten Salou ook vindt u er het bekende pretpark Port Aventura waar u ‘s avonds kunt genieten van een prachtige vuurwerk show.

De badplaats staat bekend om het uitgaansleven en jaarlijk trekken er vele jongeren naar toe om het nachtleven eens mee te maken. Er zijn enkele zeer bekende discotheken in en om de badplaats te vinden en ook wat kleinere minder bekende discotheken. Gelukkig staat Salou niet zo slecht bekend als Lloret de Mar als het gaat om de hoeveelheid toeristen die er jaarlijks komen die zich helas niet weten te gedragen. Een prachtige boulevard, blauwe lucht en helder zeewater met mooi strand sieren deze badplaats.

Salou – de Feiten

De badplaats ligt in de provincie Tarragona in de Costa Dorada in autonome regio Catalonië in het noord-oosten van Spanje. De stad heeft een oppervlakte van slechts 15 vierkante kilomter die goed zijn voor een kleine 25.000 mensen (in 2007).

Een vakantie Salou is de moeite waard

Als u op reis wilt naar één van de vele badplaatsen in de Costa Dorada dan is deze badplaats ook zeker de moeite waard. Er zijn niet gek veel bezichtigingen in de plaats zelf maar de omliggende steden maken dit ruimschoots goed. Door de goede aansluiting van het openbaar vervoer hoeft het geen probleem te zijn om hierbij te komen. U kunt in de badplaats genieten van de restaurants, winkels, strand en natuurlijk het uitgaansleven. Al met al is een vakantie Salou zeker de moeite waard.