Sitges – Badplaats Costa del Garraf

Sitges is één van de badplaatsen in de Costa del Garraf waar u kunt genieten van het prachtige zandstrand waar u moeiteloos kunt genieten van de vele uren zon en de Middellandse Zee. Deze badplaats in de provincie Barcelona ligt op slechts 30km van de grote stad zelf.

Sitges – populair onder de stadsbevolking

Het kleine dorp heeft haar centrum weten te behouden ondanks de vele bezoeken in het weekend van de stadsbewoners. Ook het toerisme heeft geen invloed gehad op het centrum van dit leuke dorp. Door de charme van het dorp, het prachtige strand en de mogelijkheden wordt Sitges ook wel één van de mooiste plekken van de Spaanse kust genoemd.

Sitges – de Feiten

De badplaats ligt in de provincie Barcelona in de Costa del Garraf in autonome regio Catalonië in het noord-oosten van Spanje. Het dorp heeft een oppervlakte van zo’n 43 vierkante kilometer en telt een kleine 25.000 inwoners. Op slechts 30 km van de grote stad bevindt zich dus één van de mooiste plekken van de Spaanse kust.

Een vakantie Sitges om echt te genieten

Als u echt wilt genieten op uw strandvakantie in de Costa del Garraf, of gewoon in de buurt van Barcelona dan is deze badplaats/dorp wellicht echt iets voor u. Zonder echt grote bezienswaardigheden heeft dit dorp een enorme flair weten aan te trekken en wordt het veel bezocht door Spanjaarden en een enkele toerist. Een vakantie Sitges houdt in dat u dol bent op zo’n gezellig dorp en mooi strand.