Alicante – badplaats Costa Blanca

Alicante is niet alleen een badplaats in de Costa Blanca maar is ook één van de belangrijkere steden in de aangrenzende Costa’s vanwege het grote vliegveld waar jaarlijks bijna 10.000.000 mensen op landen en vetrekken. Vanaf het vliegveld gaan veel toeristen door naar de Costa Dorada, Costa del Azahar en de Costa Calida of ze blijven gewoon in de Costa Blanca.

Alicante – de Geschiedenis

Als badplaats in de Costa Blanca heeft deze stad een vrij lange historie achter zich liggen. Al sinds 230 voor Christus werd deze plaats bewoond en gebruikt. Pas veel later in 711 na Christus werd de stad, net als zoveel steden in die tijd, belegerd en overgenomen door de Moren die tot aan de 13e eeuw de stad in handen hadden. Aan het eind van de 13e eeuw viel de stad weer in handen van de Spanjaarden en viel het in het gelijknamige koninkrijk van Jacobus II van Aragón. Dit alles is voorbijgegaan maar niet zonder dat er een belangrijke bezienswaardigheid achter is gebleven; Castillo de Santa Bárbara.

Andere bezienswaardigheden – vakantie Alicante

Naast het kasteel van Santa Barbara zijn er in de stad/badplaats ook nog vele andere bezienswaardigheden te vinden die zeker de moeite waard zijn van het bezichtigen. Zo is er de oude stad, Santa Cruz, Concatedral de San Nicolás de Bari, Iglesia de Santa María, Convento Hermanitas de la Sangre en Palacia Maisonnave.

Alicante – de Feiten

Alicante ligt aan de Costa Blanca in haar eigen provincie en in autonome regio Valencia. De stad heeft een oppervlakte van zo’n 201 vierkante kilometer en telt een kleine 323.000 inwoners. Belangrijk voor de economie van de stad is het toerisme en de luchthaven die net even buiten de stad ligt.

Vakantie Alicante

Als u van plan bent een reis te boeken naar zuid oost Spanje dan biedt deze badplaats absoluut uitkomst. Vanaf de stad heeft u de mogelijkheid te reizen naar diverse andere badplaatsen maar ook naar grotere steden als u dat wilt. Natuurlijk ligt het binnen de mogelijkheden om de gehele Costa Blanca vanaf dit centrale punt te bezichtigen. Een vakantie Alicante staat daarom ook garant voor plezier en mogelijkheden voor ieder type toerist.