Almería – badplaats Costa de Almería

Almería is een badplaats en tevens de hoofdplaats van de gelijknamige Costa en gelijknamige provincie. Deze forse stad ligt in het zuiden van Spanje waar u kunt genieten van vele zonuren als toerist en inwoner. Ten wensten van de stad ligt de Sierra Nevada met aan de andere kant de stad Granada. Al met al geeft Almería u meer mogelijkheden dan u denkt

Almería – de stad van de mogelijkheden

Deze badplaats/stad heeft tal van mogelijkheden voor bezoekers/toeristen. Niet alleen is er een vliegveld waar jaarlijks vele mensen op landen en vanaf vertrekken maar ook is er een circuit voor races, een treinstation voor aansluiting naar andere steden zoals Granada en in de haven van de stad is er de mogelijkheid om Noord-Afrika te bezoeken. Houd er wel rekening mee dat u dan behoorlijk in de buidel mag tasten vanwege de afstand van Almería tot aan Noord-Afrika.

De Geschiedenis van de stad

De stad is altijd al belangrijk geweest als havenstad. Tijdens het kalifaat van Cordoba was de stad de belangrijkste havenplaats. Verder heeft de haven altijd een grote belangrijke rol gespeelt in de gehele handen (nationaal en internationaal). Zo rond het jaar 1489 kwam hier een einde aan toen de Spanjaarden de Moslims verdreven. In 1522 werd de stad verwoest door een aardbeving waarna het weer opgebouwd is tot de stad die wij nu kennen.

Almería – de Feiten

De badplaats in gelegen in de gelijknamige provincie in de Costa de Almería in autonome regio Andalusië aan de middellandse Zee in het zuiden van Spanje. De stad heeft een oppervlakte van 296 vierkante kilometer en er wonen ongeveer 187.500 mensen in de stad. De haven is erg belangrijk voor de economie net als het toerisme.

Vakantie Almería

Als u besloten heeft hier naar toe op vakantie te gaan dan is dat een verstandige keuze. Er zijn een aantal prachtige bezienswaardigheden zoals de 16e eeuwse kathedraal, het Arabische fort (Alcazaba), Murelle de Jairan, Sala de Prehistoria, Sala de Historia Antigua en de Torre de los Espejos. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de stranden waar u kunt genieten van de vele zonuren en de heerlijke temperaturen. Al met al genoeg redenen om snel die vakantie Almería te gaan plannen.