Benidorm – badplaats Costa Blanca

Benidorm is één van de bekendere badplaatsen in de Costa Blanca in oost Spanje vlakbij Alicante (41 km afstand). De badplaats is wellicht een van de belangrijkste toeristische trekpleisters. In de zomer maanden loopt het inwoners aantal zover op dat het totaal aantal inwoners bijna vertienvoudigd wordt. Dit is mede te danken aan de vele hoge torenflats met vele huur appartementen en de vele hotels die in de badplaats zelf beschikbaar zijn.

Benidorm – toeristische trekpleister

De badplaats is met recht een toeristische trekpleister. Naast Londen en Parijs bezit Benidorm het grootste aantal hotelbedden van Europa. Als er gekeken wordt naar het aantal hoge gebouwen en dit wordt afgestreept tegen het aantal inwoners van de stad dan heeft benidorm per 180 inwoners een gebouw van 35 meter of hoger. Jaarlijks komen er een kleine 400.000 toeristen naar de badplaats toe om te genieten van het strand, de Middellandse Zee en het heerlijke klimaat.

Naast het feit dat de stad een badplaats is voor de Costa Blanca zijn er ook een aantal bezienswaardigheden te vinden die zeker de moeite waard zijn. De San Jaime is een 18e eeuwse parochiekerk en Park L’Aigüere. Daarnaast zijn er nog 4 pretparken die zeer in trek zijn bij de toeristen, te weten; Aqualandia, Mundomar, Terra Mitica en Terra Natura.

Benidorm – de Feiten

De badplaats is gelegen in de Costa Blanca in de provincie Alicante in autonome regio Valencia. De stad heeft een oppervlakte van zo’n 38 vierkante kilometer en er wonen een kleine 70.000 mensen wat in de zomermaanden uitgroeit tot ruim 500.000.

Vakantie Benidorm

Als u op vakantie wilt gaan naar oost Spanje en u zoekt een stad waar veel te beleven is met ook nog eens bezienswaardigheden die de moeite waard zijn en pretparken voor de kinderen dan zit u bij deze badplaats 100% goed. Er zijn veel mogelijkheden om in de Costa Blanca te verblijven maar met een vakantie Benidorm zit u zeker weten goed.