Blanes – Costa Brava Badplaats

Blanes is één van de vele badplaatsen in de Costa Brava. Deze in de provincie Gerona gelegen badplaats is tevens de meest zuidelijke van de Costa Brava. De badplaats functioneerd niet alleen als badplaats maar wordt ook vaak gebruikt als treinstation om naar steden als Barcelona te gaan. Blanes biedt jaarlijks de ruimte aan voor het wereldberoemde vuurwerkconcours tijdens de Santa Anna het Concurs de Focs d’Artifici.

Blanes – bekend als meer dan een badplaats

Niet alleen kan een ieder in deze badplaats genieten van het strand maar ook van de overige toeristische mogelijkheden. Er zijn voldoende winkels, het treinstation van de cercanías naar Barcelona maar met name ook de twee grote en bekende botanische tuinen. De eerste is de Mar i Mutra. Deze is bijna 15 hectare groot en zeer mooi en kleurrijk. Er bevinden zich hier meer dan 4000 soorten planten en jaarlijks trekt deze botanische tuin meer dan 300.000 bezoekers.

De tweede botanische tuin is de Pinya de Rosa. Deze biedt u meer dan 7000 soorten planten, waaronder een grote collectie Aloës (van aloe vera) en cactussen. Voor vele plantenliefhebbers is de Pinya de Rosa een tehuis voor een aantal van de meest prachtige exemplaren ter wereld. Blanes is dus goed voor meer dan alleen het strand.

Blanes – de feiten

Een aantal bekende feiten van deze oost-spaanse badplaats zijn onder andere dat de stad in de autonome redio Catalonië ligt, in de provincie Gerona, in de Costa Brava. Totaal beslaat Blanes een kleine 18 vierkante kilometer en er wonen een kleine 40.000 mensen (volgens de telling in 2007). Al met al een plaats die er mag zijn.

Blanes biedt meer dan plezier

U gaat natuurlijk op vakantie naar Blanes omdat u uit wilt rusten en wilt kunnen genieten van de stranden, het zonnen, de botanische tuinen, misschien het vuurwerk en misschien wilt u wel even naar Barcelona. Een veelzijdig aanbod vanaf deze oost-spaanse badplaats.