Calpe – badplaats

Calpe (Valenciaans: Calp; Spaans: Calpe) is één van de badplaatsen in de provincie Alicante. Een prachtige badplaats met als bijzonder kenmerk de 332 meter hoge rots El Peñon de Ifach. Deze badplaats is eigenlijk net als de andere toeristische badplaatsen, een boulevard met veel kleine winkeltjes, restaurantjes en café en toch ook weer heel anders.

Calpe – Toeristisch Oord

Als u een bezoek brengt aan deze prachtige badplaats met schitterende rots dan merkt u al snel dat de badplaats populair is bij toeristen. Niet alleen is de gemeente volgebouwd met appartementgebouwen en hotels maar ook liggen de heuvels om de badplaats heen vol met villa’s van toeristen of voor toeristen.

Deze badplaats heeft ook een goeie vissershaven, dus als u van vis houdt dan zit u hier wel goed. Ook kunt u overal in het oude centrum nog sporen en tekens vinden van de Moorse overheersing nog daterend van rond het begin van de jaartelling. Al met al is deze badplaats voor ieder soort liefhebber zeker de moeite waard.

Calpe – de Feiten

De gemeente is gelegen in de provincie Alicante in de Spaanse autonome regio Valencia in het oosten van Spanje. De gemeente heeft een oppervlakte van zo’n 24 vierkante kilometer en telt een kleine 27.000 inwoners (in 2007).

Een vakantie Calpe voor plezier en genot

Als u een vakantie wilt gaan houden in het oosten van Spanje, dan is deze badplaats zeker een goede optie. Niet alleen kunt er genieten van een prachtig strand met lekkere zee maar ook van de vele winkels en restaurants langs de boulevard. Al met al kunt u met een vakantie Calpe voor plezier en genot kiezen!