Cartagena – laatste badplaats Costa Blanca

Cartagena is de laatste badplaats van de Costa Blanca waar de kustlijn overgaat in de Costa Calida. Naast het feit dat de stad een badplaats is staat het vele malen bekender om het feit dat de stad een economisch belangrijke havenplaats is. De bekende likeur Quarante et tres (43) wordt vanuit Cartagena naar zo’n 60 landen geëxporteerd.

Cartagena – de Geschiedenis

Deze bekende havenplaats en badplaats in de Costa Blanca is in de 3e eeuw voor Christus gesticht door Hasdrubal de Schone. Nog in dezelfde eeuw werd de stad door de Romeinen veroverd en kreeg het de naam Carthago Nova (nieuw Carthago) en maakte het direct deel uit van het Romeinse Rijk en werd het als havenplaats klaargemaakt. Gedurende de Moorse overheersing zo rond de 7e eeuw was Cartagena een zelfstandig deel van Spanje. Later werd het toegevoegd aan het rijk van Aragón en viel het weer volledig onder Spanje.

Cartagena – de Feiten

De badplaats/havenplaats in de Costa Blanca is gelgen in de regio Murcia in zuid oost Spanje. De totale oppervlakte van bedraagt 558 vierkante kilometer. Het aantal inwoners dat deze oppervlakte telt is op dit moment nog niet bekend.

Vakantie Cartagena

Als u op vakantie wilt naar de Costa Blanca maar u wilt u opties voor andere Costa’s ook nog openhouden dan kan het zijn dat deze badplaats/havenplaats u toch zeker een aantal opties biedt. De stad is niet al te bekend als badplaats waardoor u vrij gemakkelijk kunt genieten van wat meer rust dan steden als Benidorm en Alicante u te bieden hebben. Wel is het zo dat u zelfs vanuit Cartagena zo met de auto of trein naar de steden toe kunt gaan om ook daar eens een kijkje te nemen. Al met al heeft een vakantie Cartagena behoorlijk wat te bieden.