Badplaats – Castell-Platja d’Aro in de Costa Brava

Platja d’Aro is de eigenlijke badplaatst in Castell-Platja d’Aro wat eigenlijk de overkoepelende gemeente is bij de badplaats. Deze gemeente is gelegen is het Noord-Oosten van Spanje in de Costa Brava. De gemeente wordt begrensd door Calonge in het noorden, Santa Cristina d’Aro in het westen, Sant Feliu de Guíxols in het zuiden en ten oosten van de gemeente bevindt zich de Middellandse Zee.

Geschiedenis van Castell-Platja d’Aro

Sinds begin jaren ’60 ontwikkelde de stad zich van eenvoudig vissersdorp tot toeristische badplaats aan de Costa Brava. De wijk Fanals die nu in het oude vissersdorp ligt was eerder de naamdragen van de stad. Een leuk weetje wat betreft de stad: “De heuvel Mas Nou ten westen van deze wijk werd op het einde van de jaren zestig verkaveld en er ontstond een villawijk tegen de flanken van de heuvel. Een van de pioniers was Staf Janssens van ijsroomfabriek IJsboerke samen met een aantal zakenmensen uit de buurt van Herentals. Een straatnaam in de verkaveling herinnert hieraan : Avinguda d’Herentals.”.

Door de jaren heen heeft de badplaats zich behoorlijk ontwikkeld. Nu staat de gemeente Castell d’Aro nog in de schaduw van de badplaats waar dit eerder andersom was. Er zijn nu winkelcentra’s te vinden en appartementen, beide langs het meer dan 2 kilometer lange strand met een wandeldijk.

Castell-Platja d’Aro – de feiten

De badplaats is gelegen in gemeente Castell d’Aro, in de provincie Gerona in autonome regio Catalonië in de Costa Brava. De gemeente beslaat totaal zo’n 22 vierkante kilometer en telt in 2008 een kleine 10.000 inwoners.

Veel vermaak tijdens een vakantie Castell d’Aro / Platja d’Aro

Als u kiest voor een vakantie aan deze Spaanse badplaats dan kunt u er zeker van zijn dat u zich geen moment zal gaan vervelen. Er is volop plezier aanwezig in de zin van strand, water, winkelcentra’s, bezienswaardigheden en naturlijk de mogelijkheid om simpel en goedkoop naar één van omliggende “grote” steden toe te gaan. Genoeg reden om een vakantie Castell – Platja d’Aro te plannen.