Dénia – badplaats Costa del Azahar

Dénia is een badplaats en vissersplaats gelegen aan de Costa Blanca en ligt ten noorden van Benidorm. Het kasteel, gebouwd door Filips II van Spanje, kijkt uit over Dénia.

De geschiedenis van Dénia

De badplaats heeft een rijke geschiedenis. Er zijn bewijzen gevonden van menselijke bewoning die nog dateren uit de prehistorie. Ook zijn er Iberische ruïnes op de heuvels rondom de badplaats. Later werd de plaats een bondgenoot vna Rome tijdens de Punische Oorlogen. Zo rond de 1e eeuw voor Christus werd van de plaats een marinebasis gemaakt.

Pas veel later, na het jaar 700 werd de plaats veroverd en werd Deniyya de hoofdstad van het nieuwe Koninkrijk over een deel van de Valenciaanse kust en Ibiza. In de jaren 1000 en daarna werd er in de plaats een fort gebouwd wat door de oorlogen behoorlijk gehavend werd. In het begin van de 19e eeuw is het herbouwd door de Fransen.

Vanaf het jaar 1803 werd de stad steeds belangrijker als handelshaven voor Engelsen, Nederlanders en ook Spanjaarden. Dit is waarschijnlijk ook één van de redenen dat vele Nederlanders nu overwinteren in de badplaats en waarom het in de zomer zo’n populaire vakantiebestemming is.

Dénia – de Feiten

De badplaats is gelegen aan de Costa del Azahar in de provincie Alicante in Spaanse autonome regio Valancia. De plaats heeft een oppervlakte van zo’n 66 vierkante kilometer en is de woonplaats van zo’n 42.500 inwoners.

Vakantie Dénia

Als u op vakantie wilt naar het oosten van Spanje,  Costa del Azahar,  en u wilt in een gebied komen met rijke historie, bezienswaardigheden en prachtig strand dan zit u bij deze badplaats zeker goed. Niet alleen kunt u hier overblijfselen vinden van de Iberische bewoners van nog ver voor Christus maar ook vind u er een prachtig strand met heldere zee om lekker in te kunnen zwemmen. Al met al is een vakantie Dénia zeker de moeite waard.