Fuengirola – Costa del Sol badplaats

Fuengirola is één van de vele badplaatsen van Spanje, gelegen in de Costa del Sol. De zuid-Spaanse plaats is gelegen in de provincie Málaga en heeft totaal 8 km aan zandstrand waar u volop van kunt gaan genieten. Niet alleen is Fuengirola een grote spaanse badplaats maar ook is de stad een belangrijke toeristische plaats. U zult hier dus veel toeristen tegenkomen en vele restaurants en gezellige winkels voor als u even uit de zon wilt gaan.

Fuengirola – gezellig, knus en warm

Op meerdere manieren is de stad gezellig, knus en met name warm. In de zomer kan de temperatuur in Zuid-Spanje behoorlijk oplopen maar de hele plaats straalt ook warmte uit naar een ieder die er komt. Er zijn een aantal randgemeenten binnen de badplaats zoals Centrum, Los Boliches, Torrablanca, Carvajal, El Boquetillo en Los Pacos die samen ook garant staan voor voldoende bezienswaardigheden zodat u zich in ieder geval niet hoeft te vervelen.

U kunt er lange dagen genieten van de zon maar zo rond het middag uur kan het toch verstandig zijn om even de zon uit te gaan. U kunt dan een bezoek brengen aan Castillo Sohail, Plaza de Toros, Zoologicde Fuengirola, de Romeinse Ruïne of een museum met bijzondere inhoud. Bovendien is er elke dinsdagmorgen een markt waar u even heerlijk kunt neuzen.

Fuengirola – de feiten

Een aantal bekende feiten van deze spaanse badplaats zijn onder andere dat de stad in autonome regio Andalusië ligt, in de provincie Málaga in de Costa de Sol (Zonnekust). Totaal beslaat de stad een kleine 10 vierkante kilometer en heeft een kleine 70.000 inwoners volgens de laatste telling in 2007.

Fuengirola als badplaats of toeristische trekpleister?

Het maakt in principe niet uit of u Fuengirola nu wilt gaan bezoeken als spaanse badplaats of als toeristische trekpleister u zult zich er ongetwijfeld vermaken. Een bezoek er aan brengen is het in ieder geval waard en als u er toch bent moet u wel even op het strand kijken of genieten van het uitzicht dat Fuengirola aan een ieder kan bieden.