Lloret de Mar – één van de populairste badplaatsen

De badplaats Lloret de Mar is één van meest populaire badplaatsen in de Costa Brava. De plaats gelegen in de provincie Gerona in Catalonië heeft een rijke historie en staat tegenwoordig vooral bekend als vakantieplek bij uitstek voor jongeren. Er zijn volop hotels, appartementen en huurhuizen aanwezig waardoor in de zomer het inwoner aantal op kan lopen tot wel 160.000.

Lloret de Mar – de Historie

Deze badplaats kent een hele lange en rijke historie. Al sinds 966 is de plaats bekend (toen onder de naam Loredo). Rond het jaar 1000 begonnen mensen naar Lloret toe te trekken voor bescherming tegen piraten, Turken, Britten en Fransen. De mensen maakten gebruik van de situatie en begonnen zich bezig te houden met het verhandelen van goederen uit het binnenland, de visserij en de handel langs de kust van de Costa Brava.

De kerk, Iglesia Parroquial, werd omstreeks begin 16e eeuw gebouwd voor de geloven en als toevluchtsoord bij aanvallen van piraten en dergelijke. Dit is ook de reden dat de kerk werd uitgerust met een ophaalburg, kantelen en uitkijkmazen in de muren.

Pas rond 1950 begon het toerisme zoals wij dat vandaag de dag kennen op te komen. Toen Lloret de Mar werd opengesteld voor het toerisme rond 1970 kwam de ontwikkeling van de stad snel op gang. Vele hotels, appartementen en winkels werden neergezet voor de steeds groter groeiende groep toeristen.

Het aparte strand

Lloret de Mar heeft te kampen met een heel apart strand. Doordat de stormen zorgen voor veel afslag van het strand dient dit uiteraard aangevuld te worden. Hiervoor wordt met zandsuppletie het strand weer aangevuld. De badplaats staat nog steeds bekend als lowbudgetstrandvakantie maar helaas ook door de overlast van de vele jongeren die er naar toe trekken. Het voordeel van de vele jongeren is dan weer dat de stad bijna altijd in leven is en er altijd wel wat te beleven valt.

Lloret de Mar – de feiten

De badplaats is gelegen in de provincie Gerona in de autonome regio Catalonië in de Costa Brava. De plaats telt van zichzelf een kleine 35.000 inwoners wat in de hoogseizoens maanden uitgroeit tot 160.000. Vele café’s, disco’s en Nederlandse eettenten zijn er aanwezig.

Vakantie Lloret de Mar – de moeite waard

Lloret de Mar is met een rijke historie, prachtig strand, vele winkels en bezienswaardigheden zeker de moeite waard ondanks het negatieve effect van de vele jongeren. Als u de grote hordes met jongeren wilt omzeilen is het verstandig in het vroege voorseizoen of late naseizoen een vakantie Lloret de Mar te plannen. U kunt er lekker eten, genieten van prachtig weer en mooie bezienswaardigheden bezoeken zoals de Iglesia Parroquial.