Malgrat de Mar – badplaats Costa del Maresme

Malgrat de Mar is een badplaats in de provincie Barcelona in de Costa del Maresma en niet in de Costa Brava waartoe deze badplaats regelmatig gerekend wordt. Deze badplaats is de meest noordelijke van deze kuststreek en ligt net ten zuiden van Blanes (de zuidelijkste badplaats van de Costa Brava). Malgrat de Mar biedt u dan ook vele mogelijkheden.

Malgrat de Mar – veel mogelijkheden

Net als de andere badplaatsen in de Costa del Maresme heeft ook deze badplaats als voordeel de mogelijkheden en aansluitingen voor snel vervoer door de Costa’s heen. Een rit naar Blanes duurt nog geen 20 minuten en met een klein uurtje bent u al in Barcelona. Daarbij komt dat in de badplaats een heerlijk mediterraan klimaat heerst wat zorgt voor aangename temperaturen, het hele jaar door.

Malgrat de Mar – de Feiten

Deze badplaats ligt in de Spaanse provincie Barcelona in de Costa del Maresme in autonome regio Catalonië. De gemeente heeft een oppervlakte van een kleine 9 vierkante kilometer en telt zo’n 18000 inwoners. De stad ligt op 4 meter boven het zeeniveau. Aangenaam genoeg voor een heerlijke vakantie dus.

Vakantie Malgrat de Mar

Als u echt op vakantie wilt naar de Costa del Maresme dan is deze badplaats wellicht iets voor u. Niet alleen heeft u dan genoeg mogelijkheden om uit te wijken naar andere badplaatsen als u eenmaal door de stad zelf heen bent, ook kunt u uitwijken naar de stad Barcelona waar u al snel meerdere dagen zoet kunt zijn. Lekker bakken op het strand is natuurlijk ook een optie als u daarvoor kiest. Een vakantie Malgrat de Mar is geen slecht idee!