Marbella – meer dan een badplaats

Marbella is een zeer belangrijke badplaats in Zuid-Spanje en is het hele jaar door warm en heeft zeer veel te bieden voor verschillende type toeristen. Niet alleen is er voldoende strand aanwezig, er is een grote plezierhaven met dure merkwinkels, er zijn voldoende winkels en voldoende overige bezienswaardigheden die u echt een keer gezien moet hebben. Marbella is gelegen in de provincie Málaga in de Costa del Sol.

Marbella – Badplaats met rijke historie

Één van de belangrijkste badplaatsen in de Costa del Sol is toch wel Marbella. Gelegen tussen Málaga en het Engelse Gibraltar ligt deze stad aan de Middellandse Zee. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur ligt zo rond de 19°C (overdag). Er is volop gelegenheid in de stad zelf om te kunnen verblijven. Er zijn voldoende hotels en appartementen te huur.

De stad is ook wel bekend om de rijkdom die er woont. John Travolta zou er onder andere een extra huis hebben staan. Niet voor niets dat in Puerto Banús hele dure jachten aanwezig zijn en winkels van Chanel, Dior en Gucci. De Banús haven staat bekend om de dure auto’s die er rijden en de dure jachten die er varen. In de buurt van de haven is ook een groot winkelcentrum te vinden waar u goed terecht kunt voor diverse boodschappen.

Marbella is al oud, heel oud. Er zijn archeologische vondsten gedaan uit de paleolitische en neolitische tijd. De stad stond eerder bekend als Salduba. De naam Marbella is afgeleid van het islamitische Marbil-la zoals het in de periode voor 1485 genoemd werd. De ligging van de stad aan de kust en aan de voet van de Sierra Blanca maakt het een unieke toeristische trekpleister.

Marbella – de feiten

Marbella is gelegen in de autonome regio Andalusië, in de provincie Málaga in de Costa del Sol. De stad beslaat een kleine 117 vierkante kilometer en heeft volgens de laatste telling een dikke 125.000 inwoners. Er zijn meer dan 10 golfterreinen, de Puerto Banús (meest prestigueze plezierhaven), groot goed bereikbaar vliegveld en goede busverbindingen langs de zonnekust.

Marbella – bezienswaardigheden

Deze oude stad heeft een aantal mooie en belangrijke bezienswaardigheden zoals het oude centrum met de La Iglesia de la Encarnación, de Plaza de los Naranjos, de arabische muur, het Almeda Park met keramieken banken, het bronzen beeld van Salvador Dalí, het bonsaimuseum, Puero Banús, Playa de la Bajadilla, Playa de Fontanilla en Puerto Deportivo. Al met al genoeg bezienswaardigheden om u vele uren mee te kunnen vermaken.