Nerja – badplaats Costa del Sol

Nerja is de meest oostelijke uitloper van de Costa del Sol in de provincie Málaga. Met een strand van zo’n 16 kilometer lang is het de ideale uitvalsbasis voor de watersport en toerisme. Daarnaast heeft de badplaats een 2tal zeer bekende toeriste bezienswaardigheden, te weten Balcón de Europa en de Cueva de Nerja.

Nerja – het balkon van Europa

Het Balcón de Europa (Balkon van europa) is een prachtige promenade in het centrum van de badplaats die bovenop een klif is gevestigd die de Middellandse Zee in steekt. Hier treft u een daadwerkelijk prachtig vergezicht aan met witte ronde bogen om een ruimtelijk beeld te creeëren. Ten oosten van de staad liggen een reeks kleine beschutte stranden en inhammen gescheiden door kliffen en rotspartijen.

Net even buiten Nerja liggen de Cueva de Nerja (druipsteengrotten) waar vele archeologische vondsten gedaan zijn van 20.000 jaar oude muurschilderingen. Een prachtig gezicht is de juiste omschrijving voor de Cueva de Nerja

Nerja – de feiten

De gemeente is gelegen in de Spaanse provincie Málaga in de Costa del Sol, in autonome regio Andalusië. De gemeente heeft een oppervlakte van zo’n 85 vierkante kilometer en telt een kleine 21.000 inwoners. Er is een 16 kilometer lang strand te vinden waar u heerlijk kunt zonnen en baden.

Vakantie Nerja

Als u op vakantie wilt naar de Costa del Sol en u zoekt een mooie plaats/gemeente met een aantal mooie bezienswaardigheden en natuurlijk strand dan zit u met een vakantie Nerja zeker goed. De Cueva de Nerja en het Balcón de Europa maken dit tot een uitzonderlijke gemeente.