Palamós – badplaats aan de Costa Brava

Palamós is een badplaats in het noord-oosten van Spanje in de Costa Brava. Deze kleine stad ligt nabij Sant Antoni de Calonge, sterker nog, als u op de ene verblijft kunt u de andere zien! De badplaats was net als zo vele havenplaatsjes van origine een vissersstad/dorp. Echter is Palamós nog maar een van de weinige steden die zich daar nu nog mee bezig houden, in dit geval gaat het om gamba’s (garnalen).

Palamós – de historie

De in de provincie Gerona liggende stad is in 1279 gesticht door Pter III van Aragón met als doel het vormen van een nieuwe haven. Dit is in ieder geval gelukt. Sinds die tijd is de badplaats steeds verder doorgegroeid en in de laatste jaren is het toerisme er ook goed op gang gekomen. Nu komen er veel mensen om te zwemmen, surfen en zeilen waar de grote baai zich uitermate goed voor leent.

Palamós – de feiten

De badplaats ligt in de provincie Gerona in de Costa Brava in autonome regio Catalonië. De stad heeft een oppervlakte van zo’n 14 vierkante kilometer en telt in 2007 een kleine 17.500 inwoners. De plaats heeft nog één van de laatste vissersvloten in de Middellandse Zee die met name garnalen vangen.

Vakantie Palamós

Als u enigsinds rustig op vakantie wilt gaan naar de Costa Brava dan is deze badplaats wellicht iets voor u. Het toerisme is niet zo erg doorgebroken als in steden als Lloret de Mar e.a. U vind er prachtige natuur in de omgeving, mooie vergezichten en genoeg uitvalsmogelijkheden naar steden er om heen. Al met al kunt u vast genieten tijdens uw vakantie Palamós.