Sant Feliu de Guíxols – badplaats Costa Brava

Sant Feliu de Guíxols ligt in de provincie Gerona in het noord-oosten van Spanje. De badplaats is omgeven door heuvels en dennenbossen en ligt net even ten zuiden van S’Agaro en Castell-Platja d’Aro en toen noorden van Canyet en Tossa de Mar. Als de badplaats zelf u niet kan plezieren met de omgeving, winkels en natuurlijk het strand dan heeft u altijd nog de vele uitvalsmogelijkheden.

Sant Feliu de Guíxols – de Historie

De badplaats heeft een niet al te oude historie. In 1723 is het belangrijkste monument gesticht, te weten het benedictijnenklooster. Tegelijk is ook de Sant Elm gebouwd op de resten van een fort. Bij de kapel van Sant Elm is een uitkijkpunt waarvan de hele kust te zien is. Op deze zelfde plaats heeft journalist Ferran Agullo de naam Costa Brava aan de kust gegeven.

Sant Feliu de Guíxols – de Feiten

De badplaats is gelegen in de Spaanse provincie Gerona in de Costa Brava in autonome regio Catalonië. De stad heeft een oppervlakte van zo’n 16 vierkante kilometer en telt een kleine 22.000 inwoners (in 2007).

Vakantie Sant Feliu de Guíxols

Als u een badplaats zoekt in de Costa Brava voor uw vakantie dan kunt u hier goed terecht. Door de vele mogelijkheden die de stad u kan bieden en de vele uitvalsmogelijkheden naar nabij gelegen steden hoeft u zich geen moment te vervelen tijdens uw vakantie Sant Feliu de Guíxols.