Santa Susanna – Badplaats Costa del Maresme

Santa Susanna is een badplaats in de Costa del Maresme in de provincie Barcelona. Dit toeristische dorp behoort tot de gemeente Malgrat de Mar. De badplaats of het eigenlijke dorp ligt op een heuveltop en in de bijbehorende vlakte bevind zich het stranddeel/toeristische deel met hotels, appartementen, winkels en restaurants.

Strandtoerisme in Santa Susanna

De badplaats moet het met name hebben van Nederlandse strandtoeristen. De samenvoeging met de buurgemeente Malgrat de Mar heeft het toerisme in het dorp aardig omhoog geholpen waardoor er vele nieuwe banen en mogelijkheden zijn gekomen voor de bewoners maar ook zijn er mogelijkheden bijgekomen voor de toeristen. Extra hotels en appartementen zijn opeens te huur, er komen nieuwe restaurants bij en steeds meer winkels.

Santa Susanna – de Feiten

De badplaats ligt in de provincie Barcelona in de Costa del Maresme, in de gemeente Malgrat de Mar, in autonome regio Catalonië. De oppervlakte van het dorp bedraagt ongeveer 13 vierkante kilometer waarop een kleine 3000 mensen wonen. Voor Spaanse begrippen is dit een redelijk dun bevolkt dorp.

Vakantie Santa Susanna

Als u een vakantieadres zoekt in de Costa del Maresme of de buurt van Barcelona dan is deze badplaats een absolute aanrader. Er is bijna altijd wel ruimte in de hotels of appartementen en er zijn goede aansluitingen met het openbaar vervoer om naar bijvoorbeeld Barcelona te gaan. Dit maakt een vakantie Santa Susanna tot een geschikte vakantie vol plezier en genot!