Tarragona – badplaats Costa Dorada

Tarragona is een badplaats in de Costa Dorada in de gelijknamige provincie (Tarragona). Deze badplaats is niet alleen als badplaats geschikt maar ook kunt u de stad prima gebruiken als uitvalbasis om een bezoek te brengen aan Barcelona, Salou of natuurlijk Port Aventura, één van de grootste pretparken van Europa.

Tarragona – de Historie

Deze badplaats kent een hele lange historie tot ruim 2 eeuwen voor Christus. Toen de stad rond deze tijd in handen kwam van de Romeinen kreeg het de naam Colonia lulia Urbs Triumphalis Tarraco oftewel Tarraco (afgekort). Het was toen al een hoofdstad en dat is in ere gehouden.

Deze havenstad is een belangrijke speler in de economische activiteiten die is gebaseerd op chemische industrie waar onder andere de Spaanse raffinaderij van Repsol zich bevindt. Door de belangrijke positie van de stad is er ook besloten dit belang duidelijk te maken door het aan te sluiten op de AVE (2008) de Spaanse hogesnelheidstrein waardoor een trip naar Barcelona en/of Madrid zeker ook binnen de mogelijkheden vallen.

Tarragona – de Bezienswaardigheden

Er zijn een aantal bezienswaardigheden in de stad aanwezig die zeker de moeite waard zijn van het bezoeken. Zo zijn er bijvoorbeeld de ruïnes van het oude Tarraco, welke op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Verder kunt u ook een bezoek brengen aan het historische museum, het Amfitheater, de centrale markt, El Balcó del Mediterrani (Balkon van de Middellandse Zee), het Romeinse Circus, Aquaduct en natuurlijk ook El Catedral de Santa Maria.

Tarragona – de Feiten

Deze badplaats in de Costa Dorada gelegen in de Provincie Tarragona ligt in de Spaanse autonome regio Catalonië in noord-oost Spanje. De stad heeft een oppervlakte van zo’n 65 vierkante kilometer waar een kleine 145.000 mensen zich hebben gevestigd.

Vakantie Tarragona voor genot

Als u een goeie badplaats zoekt in de Spaanse Costa Dorada dan is Tarragona zeker ook aan te raden als ideale badplaats voor het hele gezin.