Torremolinos – Spaanse badplaats

Torremolinos is gelegen net even ten zuidwesten van Málaga in de provincie Málaga, Costa del Sol. De letterlijke vertaling van de stad is Torenmolen en is afgeleid van het feit dat er eerder in de omgeving veel windmolens waren te vinden. Wat ooit een klein vissersdorp was is dankzij de Costa del Sol uitgegroeid tot een volwaardige badplaats.

Torremolinos – toeristische trekpleister

In de jaren ’50 van de vorige eeuw was de stad nog een klein vissersdorp. Dankzij het toenemende toerisme in de omgeving is deze kleine stad uitgegroeid tot een van de meest bekende badplaatsen van Spanje. Het is zelfs zo groot gegroeid dat het verschil tussen Torremolinos en Benalmádena eigenlijk niet de onderscheiden is. De badplaatsen zijn namelijk volledig tegen elkaar aan gegroeid.

Aan de boulevard in Torremolinos vindt u veel kleine winkeltjes met leuke presentjes om mee terug te nemen naar huis. Daarnaast vindt u er ook flink wat leuke kleine restaurantjes waar u zelf de Spaanse cultuur kunt proeven. Helemaal als u van vis houdt, dan bent u in een oud vissersdorp echt aan het goede adres.

Torrelmolinos – de feiten

Deze badplaats is gelegen in autonome regio Andalusië, in de provincie Málaga in de Costa del Sol. De stad beslaat een kleine 20 vierkante kilometer aan oppervlakte en telt in 2007 iets meer dan 60.000 inwoners. Torremolinos is gelegen in de buurt van de steden Benalmádena en Málaga waardoor het extra mee profiteerd van het toerisme dat naar deze steden trekt. Een badplaat met prachtige boulevard en schitterend strand.

Torremolinos – zeker de moeite waard

Mede door de hoge toeristische belangstelling is er altijd wel iets te beleven in Torremolinos. Niet alleen in de heerlijke restaurants maar ook op de boulevard waar dagelijks wel mooie kraampjes te vinden zijn, winkels met mooie presentjes en natuurlijk een prachtig strand met bijbehorende boulevard. Al met al is Torremolinos zeker de moeite waard van het bezoeken.