Torrevieja – badplaats Costa Blanca

Torrevieja, wat letterlijk de oude toren betekend, is een badplaats van de Costa Blanca aan de Middellandse Zee, 41 km ten zuiden van Alicante. Totaal heeft de badplaats ruim 20 km kust waarlang ongeveer 13 stranden en kreken zich bevinden. De badplaats is bekender dan bijvoorbeeld Cartagena maar minder bekend of populair dan bijvoorbeeld Benidorm. Toch ziet men hier ook dat het toerisme de primaire bron van inkomsten is voor de plaats. Helemaal als je nagaat dan in de zomermaanden het inwoners aantal x 7 gaat dan is zo’n stad als dit toch een belangrijke toeriste trekpleister.

Torrevieja – Toeristische Trekpleister

De badplaats staat met name bekend om de 5 stranden en 8 kreken die langs de kust lopen over een totale lengte van 20 kilometer. Naast het strand heeft de stad ook andere dingen aan de toeristen te bieden zoals een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. Een aantal belangrijke/mooie bezienswaardigheden zijn:

  • Las Salinas
  • Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepción
  • Torre del Moro
  • Torre de la Mata
  • Monumento al Coralista
  • Museo del Mar y la Sal
  • Museo Ricardo Lafuente
  • Museo de la Semana Santa Tomas Valcárcel

Torrevieja – de Feiten

Deze badplaats is gelegen in de Costa Blanca in de provincie Alicante in autonome regio Valencia in oost Spanje. De stad heeft een oppervlakte van zo’n 71 vierkante kilometer en telt buiten de zomermaanden om een kleine 95.000 inwoners (telling 2007). In de zomermaanden worden dit er zo’n 650.000.

Vakantie Torrievieja

Als u een vakantie aan het plannen bent in de buurt van wat grotere steden in het oosten van Spanje dan kan deze badplaats zeker uitkomst bieden. Niet alleen heeft u de mogelijkheid om langs 20km kust lekker te gaan zonnen maar ook kunt u in de stad zelf shoppen maar ook kunt u bezienswaardigheden bezoeken die andere steden niet hebben. Mocht u dit niet genoeg zijn dan is Alicante slechts 41 km verderop en Benidorm vind u op een kleine 80 km naar het Noorden. Een vakantie Torrevieja staat dan ook garant voor zon, vermaak en mogelijkheden.