Welke Spaanse costa is uw costa?

Spanje heeft een aantal costa’s naast de streken en provincies. De letterlijke vertaling van het woord is kusten en aangezien spanje deel uitmaakt van het Iberische Schiereiland is er genoeg kust te vinden. Totaal telt het land 4964 km aan kustlijn. Genoeg ruimte dus om de totale lijn onder te verdelen in verschilende gebieden oftewel Costa’s.

De noordkust

De noordkust ligt boven Portugal en rijkt totaan zuid Frankrijk en strekt dan langs de noordkust door tot aan de oostkust. Totaal liggen er langs de noordkust van Spanje 7 verschillende Costa’s, te weten:

De oost- en zuidkust

De oost en zuidkust van Spanje loopt van Frankrijk rechtsom tot aan Portugal en wordt onderbroken door het Engelse Gibraltar. Totaal liggen er langs deze kustlijn 12 Costra’s, te weten:

Elke costa in Spanje heeft verschillende steden en natuurlijk badplaatsen. De één is echter wel een stuk populairder dan de ander. De meest populaire Costa is toch wel Costa del Sol waar zeer grote steden als Málaga, Marbella maar ook badplaatsen als Fuengirola. Al met al kunt u zich ook prima vermaken aan de Spaanse Costa’s.