Costa da Morte – kust van de dood

De Costa da Morte, kust van de dood, heeft haar naam te danken aan de stijle kust die zich langs de gehele lijn strekt vanaf het noordwesten van Galicië tot het plaatsje Caion in Noorden maar dan wel via de zuidelijke landtong van Monte Louro in de gemeente Muros. Als men de route volgt langs de kustlijn dan komt men prachtige stranden tegen en steile kusten met prachtige vergezichten. Dit maakt de Costa da Morte tot een waar genot voor menig toerist.

Costa da Morte rustieke plaatsen

De gehele kustlijn heeft een aantal prachtige rustieke pitoreske plaatsen zoals Carnote. Deze plaats valt op door haar natuurlijke schoonheid van het strand en de ecologische stand van zaken die zo uiterst positief is. Een andere plaats langs deze imposante kustlijn is Cee. Het meest dichtbevolkte plaatsje van de hele kustlijn. Vele stenen huizen en smalle straatjes sieren hier het beeld van de stad.

Corcubión is dan de eerst volgende befaamde plaats en is teven de meest westelijke haven van het gehele Iberische Schiereiland. De oude stadskern van deze plaats is uitgeroepen tot historisch artistiek complex en behoud vele adellijke huizen uit het verleden.

Fisterra werd op een oud vissersdorp gevestigd en behoudt nog steeds haar typische structuur. Plaatsen als Muxía, met haar beroemde sanctuarium Nosa Señora da Barca; Camariñas, met haar beroemde kantkloswerk; Laxe, met haar belangrijke vissershaven in een grote baai; Malpica, gelegen in de streek Bergantiños, markeren de weg totdat u in het stadje Caión aankomt, een zeemansdorp waar de reis langs de Costa da Morte eindigt.

Vakantie Costa da Morte

Een vakantie naar deze kuststreek is zeker de moeite waard. Met name door de vele rustieke dorpjes met prachtige bezienswaardigheden en historische gebouwen en dat allemaal langs een kust die zelf al te mooi is om waard te zijn. Het jammerlijke is de naam van de streek. Hierdoor denken veel mensen negatief over de gehele streek terwijl dit nergens voor nodig is. De stijle kust heeft in het verleden menig leven van zeemanslieden en schepen gekost maar dat is nu allemaal niet meer aan de orde. Nu sieren prachtige steden en dorpen de kustlijn die voor menig toerist een paradijs zouden vormen. De echte Spaanse cultuur kunnen proeven zien en ruiken op een manier gepresenteerd zoals bijna geen enkele Costa dat kan. Dat is wat een vakantie Costa da Morte zo erg de moeite waard maakt.