Vakantie Costa de Almería – Onbedorven Genieten

Als u een vakantie Costa de Almería aan het plannen bent dan kunt u er van uit gaan dat u uitkomst in een deel van Spanje waar de kustlijn nog onbedorven is. Dit gehele landschap van de kustlijn, ruim 219 km lang, is amper aangeraakt door de mensen behalve dan voor een aantal belangrijke wegen. Het centrum van de Costa is de stad Almería. Deze kuststreek is gelegen in de gelijknamige provincie in autonome regio Andalusië.

Vakantie Costa de Almería – vol witte dorpen

Deze kustlijn staat bekend om het woestijnachtige landschap waar jaarlijks slechts een lage hoeveelheid neerslag terecht komt. De kuststreek wordt als het ware afgeschermd door de Costa del Sol en de Costa Tropical die beide aan de westkant van Costa de Almería liggen. Het is een dunbevolkte kuststreek met veel kleine dorpjes. De dorpjes staan vol met witte huisjes wat het een werkelijk prachtig aangezicht maakt.

De reden dat de huizen wit zijn is om te zon te weerkaatsen zodat het in huis niet te erg opwarmt. Dit wordt al vanaf oudsher gedaan en is in ere gehouden. De gehele kuststreek is ideaal voor mensen die houden van rust tijdens hun vakantie Costa de Almería.

Bezienswaardigheid tijdens vakantie Costa de Almería

Als u dan eenmaal op reis bent in deze prachtige kuststreek dan is misschien wel de mooiste bezienswaardigheid de Cabo de Gata. Een natuurpark aan de zuidelijke kust van Spanje waar u kunt kijken naar een stuk onbedorven landschap. Prachtige rotsen, woeste grond en woeste zee sieren hier het uitzicht. Al met al een prachtig fenomeen voor een rustige vakantie Costa de Almería.