Costa de Cantabria

Costa de Cantabria is de kuststreek die aansluit op de Costa Vasca. Gelegen in de provincie Cantabrië in de gelijknamige autonome regio is deze kuststreek net als de Costa Vasca niet echt populair bij toeristen. U kunt hier dus al snel genieten van een rustige vakantie wat vele mensen ook zeer op prijs stellen. De hoofdstad van de kuststreek, provincie en autonome regio is Santandar wat in het noorden aan de kust gelegen is in de kuststreek. U kunt dus lekker genieten tijdens uw vakantie costa de Cantabria in een rustige kuststreek.

Costa de Cantabria – klimaat en toerisme

In deze kuststreek in Spanje heerst een overheersend Atlantisch klimaat. Dit is een gematigd en vochtig klimaat wat gekenmerkt wordt door zachte temperaturen het hele jaar door. Als men verder het binnenland intrekt richting de bergen in de gelijknamige autonome regio dan kunnen daar net zo goed temperaturen onder 0 worden waargenomen door het grote hoogteverschil met de kustlijn.

Voor het toerisme en dan met name de mensen die op zoek zijn naar prachtige kusten, mooie rotspartijen, rust, natuur en een aantal bezienswaardigheden, kan deze kusttreek precies dat zijn wat de mensen nodig hebben. Doorgaans verlopen de jaren hier rustig zonder massatoerisme, grote veranderingen of verschuivingen van inkomsten. Toch kan ook deze kuststreek aardig wat te bieden hebben. Het hangt er natuurlijk allemaal van af wat u zoekt. Bent u iemand die meer van rust op de stranden houdt, geen zeurderige winkeliers maar wel goeie restaurants en goeie hotels of appartementen dan zit u ook goed in de Costa de Cantabria.

Vakantie Costa de Cantabria

Als u een vakantie aan het plannen bent naar één van de kuststreken in Spanje en u houdt niet van al te veel drukte, dan is deze streek wellicht iets voor u. Met prachtige bezienswaardigheden zoals villa’s, kastelen en burchten, vaak gelegen op kliffen of rotsen, is er aardig wat te beleven in deze prachtige kuststreek die met name door rotsen, landerijen en prachtige groenstroken gesierd wordt. Een vakantie Costa de Cantabria kan ook voor u zeker de moeite waard zijn.