Vakantie Costa de la Luz – kust van het licht

Als u een vakantie Costa de la Luz aan het plannen bent, dan wilt u dus naar het zuid-westen van Spanje tussen Gibraltar en Portugal. Deze kuststreek ligt aan de Atlantische Oceaan waardoor er vaak een stevige westenwind waait vanuit zee. Waar de Costa Brava, Costa Blanca en Costa del Sol zeer populair zijn bij toeristen is de Costa de la Luz juist populair bij de windsurfers en watersportliefhebbers.

Een Vakantie Costa de la Luz voor rust

Als u een vakantie in Spanje wilt houden en u zoekt een rustig stuk Spanje op waar u wel naar zee toe kunt gaan en kunt genieten van de Spaanse cultuur en manieren dan biedt deze kuststreek wel uitkomst. De stranden zijn vele malen moeilijker te bereiken dan aan de oostkust van het land maar dit heeft als grootste voordeel dat u in alle rust naar het strand kunt.

Nationaal park Doñana is het belangrijkste natuurpark van alle parken in Costa de la Luz. Dit gebied deelt de Costa door het midden. Veel Nederlandse vogels houden hier hun pauze op toch van Noord Europa naar Afrika om te overwinteren.

De oudste stad van Europa

In deze kuststreek ligt ook de oudste stad van Europa, Cádiz. Deze stad is zelfs heel kort de hoofdstad van Spanje geweest. De lichtkust heeft in de geschiedenis ook vaak een belangrijke rol gespeeld. Zo vertrok Columbus vanuit Cádiz en ook de Spaanse Armada vertrok vanuit de havenstad.

Als u op zoek bent naar toeristische centra’s in deze kuststreek dan kunt u enkel en alleen terecht in Chiclana de la Frontera en Almonte. Verder wordt Costa de la Luz amper bezocht door toeristen over het algemeen omdat de stranden slecht te bereiken zijn en het er vaak bewolkt is.

Uw Vakantie Costa de la Luz

Ondanks de soms barre omstandigheden aan de stranden, de ruigere natuur en de moeilijk benaderbare stranden kan de lichtkust voor sommigen ook uitkomst bieden. Helemaal voor mensen die niet houden van massa’s toeristen en vele hotels zijn hier aan het juiste adres. De costa heeft ook eigenlijk geen echt noemenswaardige badplaatsen voor toeristen en toch kan het ook de moeite waard zijn. Uw vakantie Costa de la Luz hoeft er dus niet onder te leiden.