Vakantie Costa del Azahar

Een vakantie Costa del Azahar betekend dat u op vakantie gaat naar de Oranjebloesemkust. Dat is namelijk de letterlijke vertaling van deze kuststreek. Vele badplaatsen en plaatsen in deze kuststreek worden toegerekend tot de Costa Blanca wat eigenlijk een grove fout is. Deze kuststreek loopt namelijk van Castellón de la Plana tot net voor Benidorm en bevat diverse badplaatsen en natuurlijk Valencia.

Vakantie Costa del Azahar – badplaatsen en steden

Als u op vakantie gaat naar deze kuststreek dan is het wel handig om te weten welke badplaatsen de moeite waard zijn en welke steden u kunt gaan bezoeken. Wij zijn hier voor u ingedoken en hebben voor u de volgende badplaatsen opgezocht; Calpe en Dénia. Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan Valencia wat de grootste stad is van deze streek die 2 provincies beslaat, te weten: provincie Valencia, provincie Catellón.

Deze kuststreek heeft eigenlijk een naam die heel belangrijk was in de geschiedenis. Door Alexander de Grote zijn de eerste sinaasappels naar het oosten van Spanje gebracht. Voor de Moren speelde deze bomen een belangrijke rol. Niet alleen gebruikten zijn de prachtige bloesem voor diverse kleurrijke mozaïeken en fonteinen maar ook werd het onderdeel van hun tuinen.

Een vakantie Costa del Azahar om te genieten

Als u van plan bent een bezoek te brengen aan Spanje voor een vakantie of tijdelijk verblijf dan is deze kuststreek een absolute aanrader. Niet alleen heeft de streek prachtige badplaatsen en schitterende steden maar er is ook nog de Golf van Valencia, de zee. Al met al allemaal ingredieënten om een vakantie Costa del Azahar te boeken.