Een vakantie Costa del Sol staat garant voor plezier

Costa del Sol is de zonnekust (letterlijke vertaling vanuit het Spaans) die zich over 300km langs de zuidkust van Spanje strekt, direct aan de Middellandse Zee. De kust bevindt zich in landstreek Andalusië tussen Gibraltar en Almería. Binnen de zonnekust vallen ook de provincies Málaga, Cádiz en Granada. Dit prachtige deel van Spanje leent zich uitstekend voor een vakantie. Costa del Sol is breed met variërend landschap, schitterende badplaatsen en genoeg toeristische trekpleisters.

Steden bezoeken tijdens vakantie Costa del Sol

Als u op vakantie gaat naar de Costa del Sol dan is het zeker aan te raden een aantal van de volgende steden zeker te bezoeken: Málaga, Torremolinos, Fuengirola, Marbella, Mijas, Manilva, Estopepona en Torre del Mar (oostelijk gelegen).

De stad Málaga is de belangrijkste van alle genoemde steden binnen de zonnekust. Ook is Málaga de scheidingsstad tussen oost en west waarbij het westen de meeste toeristische steden en trekpleisters heeft. Torremolinos, Fuengirola, Marbella, en Málaga zelf zijn steden die u absoluut moet bezoeken als u van strand en toerisme houdt. In al deze plaatsen vindt u op verschillende plekken marktjes of los staande kraampjes waar allerlei toeristische items verkocht worden. Perfecte geschenken van een vakantie Costa del Sol

Mijas is geen strandplaats maar is in de aangelegen bergen te vinden. Hier kunt u zich vele uren vermaken door rond te lopen door dit werkelijk schitterende dorpje/stadje. U kunt een rondrit maken (met paard en wagen o.a.) maar u kunt er ook voor kiezen de benenwagen te nemen om te genieten van de prachtige uitzichten, de schitterende winkeltjes en huisjes en de gehele sfeer van het dorp.

Als u tijdens uw vakantie Costa del Sol vol wilt genieten van het spaanse eten, lekker lang bakken aan het strand en ook goed wilt kunt shoppen dan is de badplaats Torre del Mar zeker ook een aanrader. Er zijn voldoende appartementen beschikbaar waar u in kunt verblijven maar als u er heen gaat voor bezienswaardigheden dan bent u zeker aan het verkeerde adres in dit vissersdorp. Wellicht is Málaga dan meer iets voor u.

Genieten tijdens uw vakantie Costa del Sol

Als u naar de Costa del Sol op vakantie gaat dan is het zeker aan te raden de grotere steden en dorpen een bezoek te brengen. U kunt dan heerlijke genieten van de spaanse cultuur en u kunt deze in alle restaurants proeven. Heerlijk genieten dus. Ook kunt u natuurlijk de gehele costa del Sol verkennen door een auto te huren en gewoon rond te gaan rijden. Er zijn een aantal tolwegen waar u wel rekening mee dient te houden maar verder kunt u dan gewoon gaan en staan waar u maar wilt.

Wij wensen u veel plezier bij uw vakantie Costa del Sol.