Vakantie Costa Tropical – beetje van beiden

De Costa Tropical ligt in de regio Granada en ligt precies tussen de Costa del Sol en de Costa de Almería in waardoor deze kuststreek een beetje van beiden heeft. Eerder hoorde dit stuk kust bij de Costa del Sol maar is later toch een zelfstandige kustlijn geworden. Tussen de plaatsen Almuñécar en Almería ligt deze tropische kuststreek. Deze kuststreek leent zich uitstekend voor een heerlijke vakantie Costa Tropical.

Droge vakantie Costa Tropical

Als u op vakantie gaat naar de tropische kust van Spanje dan zult u al snel merken dat het hier weinig regent en veel zon schijnt. Om precies te zijn schijnt de zon zo’n 3000 uur per jaar en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 20°C. Doordat deze kuststreek op voldoende afstand ligt van de Atlantische Oceaan heeft deze geen invloed op de hoeveelheid regen. Het meeste strand namelijk in de Costa del Sol waardoor deze ietswat tropische kust veel droger is.

De Costa Tropical is genoemd naar de tropische vruchten die er in de regio gekweekt worden zoals de avocado, banaan, mange en papaja. Deze regio heeft bepaalde kenmerken wat echt tot Spanje behoort. De bergen die iets in het binnenland liggen voeren door tot aan zee en vormen op die manier natuurlijk inhammen langs de kustlijn waar vele mensen komen om te genieten van de vele zonuren. Ook is deze kustlijn favoriet bij een heleboel natuur fotograven vanwege de panoramische vergezichten en prachtige natuur die de Costa Tropical rijk is.

Badplaatsen voor uw vakantie Costa Tropical

De belangrijkste badplaats in deze hele kuststreek is Motril. Hier vindt u dan weer meer toerisme dan in andere delen van de kuststreek. De stranden hier zijn prachtig om te zien en ook hier kunt u optimaal genieten van de vele zonuren.