Costa Vasca – Baskische kust

De Costa Vasca is één van de minder populaire costa’s van Spanje voor toeristen. Toch zijn er diverse grotere steden zoals San Sebastián en Bilbao die het landschap sieren. Verder bestaat dit deel van de kust voornamelijk uit korte zeearmen, grillige rotskusten maar ook landerijen sieren het landschap van deze Costa in noord Spanje die aan de Pyreneën grenst. Al met al kan ook een vakantie Costa Vasca zeker de moeite waard zijn.

Costa Vasca – de geschiedenis

Over deze kuststreek in Spanje is niet veel bekend als het aankomt op de historie ervan. De bewoners uit dit gebied zijn al sinds vele eeuwen zeelieden die leven van de visvangst en het ontdekken van land. Verder is sinds vele jaren de landbouw ook één van de primaire inkomsten van de inwoners. Verder zou de oorsprong van de regio net als de taal die er gesproken wordt niet in de geschiedenis gezocht moeten worden maar eerder is de Baskische mythologie.

Hierin staat vermeld dat het onstaan onder andere te heeft met een legende uit die tijd die verliefd zou zijn geworden op een princes die in Mundaka woonde. De eerste heersen van Bizkaia is de zoon van deze relatie. Verder heeft de ontwikkeling van de streek redelijk met eigen ontwikkeling te maken. Weinig invloeden van buitenaf hebben een rol gespeeld in het groeien van de streek of de ontwikkeling ervan. Het deel is nooit overheerst in de oorlogen omdat er toen geen bekende leiders waren.

Hierdoor zijn er verder weinig historische monumenten in de omgeving te vinden.

costa Vasca – bezienswaardigheden

Gezien de korte, niet echt indrukwekkende historie, zijn er in de regio maar weinig bezienswaardigheden die getuigen van vroegere tijden. Bezienswaardigheden die wel de moeite waard zijn; Het Guggenheim Museum in Bilbao, Vizcaya Suspension Brigde, Bilbao Museum of Fine Arts, San Sebastian International FIlm Festival, La Concha beach, La zurriola bach, Zaratuz beach en een aantal andere stranden.

De grotere steden in de costa, Bilbao en San Sebastian, zijn zeker wel de moeite waard van het bezichtigen. Het grootste voordeel van een verblijf in deze regio is dat het vrij goedkoop kan verlopen door het overige gebrek aan grootschalig toerisme wat de prijzen niet heeft opgedreven.

Vakantie Costa Vasca

Een vakantie naar dit deel van Spanje kan zeker de moeite waard zijn. Als u niet houdt van overvolle stranden vol met toeristen, vele kleine winkeltjes waar je niet ongestoord kan rondlopen dan is deze kuststreek wellicht iets voor u. Houdt er echter wel rekening mee dat er niet veel bezienswaardigheden zijn wat het verblijf in deze streek niet echt ten goede kan komen. Toch is een vakantie Costa Vasca zeker de moeite waard.