Costa Verde – Groene kust

De Costa Verde, wat letterlijk groene kust betekend, licht langs de Golf van Biskaje in het noorden van Spanje. De kuststreek strekt zich uit van de provincie Galicië, tot in Cantabrie. Het landschap wordt met name door groen gekenmerkt, veel bomen en bossen, wat weer te maken heeft met het feit dat in deze costa doorgaans veel neerslag valt gedurende het jaar. Mede hierdoor heeft zich in deze streek een rijke flora ontwikkeld. Er bevinden zich aan deze kuststreek 2 echt belangrijke plaatsen, te weten; lanes en Ribadesella. Als u van groen houdt dan bent u aan het goede adres in de Costa Verde.

Costa Verde – indrukwekkende stranden

De meeste stranden van deze kuststreek zijn gelegen in prachtige natuurgebieden te midden van nog meer spectaculaire landschappen. Pitoreske dorpjes met elk hun eigen charme volgen elkaar op langs de kustlijn. Castropol is zo’n dorpje, naast de prachtige stadkern biedt het prachtige uitzichten over het estuarium van Eo, Tapia de Casariego, Viavelez, Navia en Puerto de Vega. Een ander prachtig dorpje is Luarca. Een traditionele vissershaven met prachtige vuurtoren en mooie begraafplaats langs de steile kust. Dit type stadjes/dorpjes tekent de kustlijn van deze streek.

Een anders vissersplaatsje is Cudillero met haar kleurrijke buurt die hoog op een berghelling ligt. De industriële plaats Avilés biedt de reiziger een verkeersvrij stadscentrum dat overheerst wordt door de kerk van Sabugo (die dateerd uit de dertiende eeuw) met aan de andere kant van de kaap van Peñas, Luanco en Candás, dorpen die zich aan de visserij wijden. Iets verderop ligt de stad Gijón, met haar oude stadskern bestaande uit de heuvel van Santa Catalina en de buurt Cimadevilla.

De oostkust van Asturië nodigt u uit om haar langgerekte stranden af te struinen aan de hand van historische plaatsen als Ribadesella en Llanes en zeemansdorpen als Lastres of Tazones. Dit alles vergezeld van voorbeelden van de nabob architectuur, zoals we die in Colombres kunnen aanschouwen.

Vakantie Costa Verde – de moeite waard

Als u van plan bent een vakantie te boeken naar een kuststreek in Spanje waar u kunt genieten van prachtige pitoreske dorpjes met oude gebouwen die u kunt bezichtigen dan is deze streek wellicht iets voor u. Prachtige uitzichten over zee en land, een landschap dat met name gekenmerkt wordt door groen en vele gezellige dorpjes en steden maken het tot een waar plezier om hier te verblijven. Dit is ook de reden dat een vakantie Costa Verde zeker de moeite waard is.