Rias Baixas

Rias Baixas is een van de onbekende Costa’s van Spanje. Gelegen aan de noordwestelijke kust van het land vind u hier vele steile kliffen en prachtige stranden die zo’n beetje de hele kustlijn van de deze streek beslaan. Door de vorm van de kuststreek met de vele uitstulpingen wordt er wel gezegd dat de Rias Baixas een teken van de hand van God is dat Hij heeft achtergelaten toen hij zich waste nadat hij de wereld had geschapen.

Riax Baixas – vele prachtige baaien

Als u een rit zou maken langs de kust van deze streek dan zou u vele kleine stadjes tegenkomen, prachtige stranden en een aantal schiereilanden. De hoofdstad van de regio Pontevedra is een relatief rustige plaats waar veel toeristen rust kunnen vinden. Als u in de richting van de hoofdstad gaat dan vind u langs de kust vele prachtige baaien onder andere die van San Simon, Aldan en Bueu, de kruisdrager van Hio en de eilanden Ons en Onza met prachtige flore en fauna.

Deze eilanden sluiten de armen die in zee lopen in deze prachtige wilde kuststreek met steile kliffen die het beeld van de omgeving een scherp gezicht geven. De op één na grootste stad van de regio Combarro ligt nabij de hoofdstad. Hier vindt u prachtige verzamelingen van Horreos, graanschuren, en kruisdragers. Dichtbij in het klooster van Poio rust Santa Trahamunda en van haar wordt gezegd dat zij alle soorten doofheden heelt.

Deze streek staat bekend om het zogeheten geneeskrachtige water dat zich bevind aan de stranden van A Lanzada en O Grove. Ook gaat er een legende die schrijft dat er een monnik was die 300 jaar door de zang van een vogel betoverd was en leefde in het klooster van Armenteira dat hoger is gelegen dan de meeste plaatsen.

Vakantie Rias Baixas

Al met al kan er wel gezegd worden dat u zich niet hoeft te vervelen tijdens een vakantie naar deze streek. Naast de bezienswaardigheden en de prachtige baaien heeft de streek ook nog een aantal prominente badplaatsen waar u heerlijk op de stranden kunt liggen zonnen en zwemmen. Hotels en verblijfsmogelijkheden vindt u, net als in de rest van Spanje, wel in de grotere steden/dorpen. Dit zorgt er voor dat ook u een onbezorgde vakantie Rias Baixas kunt boeken.