Een vakantie Costa Brava om echt te genieten

Een vakantie Costa Brava uitzoeken is niet al te moeilijk maar als u er eenmaal bent weet u dan weet u kunt verwachten van de omgeving? Welke badplaatsen er zijn? Hoe de historie van de kustlijn is? Wij hebben dit allemaal voor u uitgezocht zodat u ongestoord kunt gaan genieten van uw verdiende vakantie. Costa Brava betekend letterlijk vertaald “wilde kust”. In dit geval beslaat deze kust ruim 200 km van de kuststrook vanaf de Franse grens bij Portbou tot en met Blanes waar de Costa Brava overgaat in de Costa del Maresme.

Badplaatsen voor uw vakantie Costa Brava

Als u dan op vakantie bent in de Costa Brava waar vindt u dan de goeie badplaatsen? Wij hebben voor u de belangrijkste badplaatsen opgezocht, totaal 12, te weten; Blanes, Sant Antoni de Calonge, Llanca, Lloret de Mar, Palamós, Roses, Platja d Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, l’Estartit en Santa Susanna.

Naast deze badplaatsen ligt de Costa Brava zeer geschikt. Er is vanaf Blanes een goeie aansluiting naar Barcelona met de trein/metro, u kunt vanaf Llorett de Mar met een boot langs diverse andere strandjes gaan en iedere keer in en uitstappen als u dat wilt. U vind er prachtige natuur en dankzij de vele rotsformaties die soms tot in zee uitlopen vindt u er fraaie baaien, rotisge kusten en prachtige vergezichten.

Over het algemeen kunt u tijdens uw vakantie Costa Brava genieten van stranden van grof zand, fijn grind of kiezels gevolgt door prachtig helder water dat al snel op temperatuur is dankzij de vele zon. Toerisme trekt met name naar steden als Lloret de Mar met als uitval dorpen/steden als Blanes. Ook bevinden zich er veel privé delen in omgeving zoals Canyelles nabij Lloret de Mar. De stranden in deze privé delen zijn alleen voor bewoners toegankelijk en deze zijn vaak niet Spaans.

Echt genieten tijdens uw vakantie Costa Brava

al met al biedt de omgeving u voldoende mogelijkheden om te genieten van uw vakantie. Costa Brava staat bekend voor de steden met mooie uitgaansgelegenheden en dergelijke maar er is zoveel meer te beleven dan dat. Ontdek het nu zelf ook!