Gran Canaria – Middelste eiland

Gran Canaria behoort tot de Canarische Eilanden en ligt precies dus de andere grotere eilanden in. Gelegen in de Atlantische Oceaan op zo’n 210 km van de noordwestkust van Afrika behoort dit eiland tot Spanje, net als de andere eilanden van deze eilandengroep. Ook is dit eiland van vulkanische oorsprong en dateerd ook ergens van 15 miljoen jaar gelegen tot 5 miljoen jaar geleden. Een eiland waar u elke dag van het jaar kunt genieten van de heerlijke temperaturen, de prachtige steden, de witte stranden met blauwe zee en de gezelligheid van het volk. Een genot voor iedere vakantieganger. Van oudsher is Gran Canaria erg populair als Last Minute Gran Canaria. En vanzelfsprekend de All Inclusive Gran Canaria voor de touristen onder ons die maximaal willen genieten van deze bestemming.

Geschiedenis Gran Canaria

Het eiland werd al zo rond 2000 voor Christus bewoond door de Guanchen echter noemden zij het toen Tamarán. Al die tijd is het in de handen geweest van de Guanchen tot het in de 15e eeuw overgenomen werd door Spanje. Op dit eiland heeft een beslissende strijd het leven genomen van één van de grootste koningen van de Guanchen wat uiteindelijk ook geleid heeft tot het verlies. Door de centrale ligging van het eiland midden in de archipel was het voor Spanje een belangrijke verovering.

Toerisme en Economie

Het eiland is uiterst bekend als toeristische trekpleister. Jaarlijks ontvangt het zo’n 2.2 miljoen toeristen die voornamelijk uit Duitsland, Engeland, Nederland en België komen maar natuurlijk komen er jaarlijks ook vele Spanjaarden hun vakantie doorbrengen. Het zuiden van het eiland is vooral geliefd bij toeristen vanwege het drogere klimaat (beschutting van bergen). Hier zijn ook vele winkels te vinden en natuurlijk veel restaurantjes variërend in grote waar u voortreffelijk kunt eten en lokale producten kunt proeven. Een waar genot om eens te proberen.

Het eiland is vermoedelijk ook zo geliefd vanwege het zachte klimaat. Er heerst een subtropisch klimaat wat zorgt voor aangename temperaturen zowel overdag als ‘s nachts en ook de watertemperatuur is uiterst aangenaam. De gemiddelde jaartemperatuur ligt zo op de 22 graden wat tevens ook de gemiddelde temperatuur is van het zeewater. Uiterst aangenaam om daar in te zwemmen toch?

Gran Canaria – de Feiten

Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan te midden van de andere Canarische Eilanden en behoort ook tot Spanje. Het eiland heeft een oppervlakte van zo’n 1560 vierkante kilometer en telt zo’n 1,2 miljoen inwoners (telling 2008). De hoofdstad van het eiland is tevens ook één van de twee hoofdsteden van de gehele Canarische Eilanden, Las Palmas de Gran Canaria. Het eiland kent totaal 21 gemeentes waarin diverse grotere steden ligging die een bezoek zeker de moeite waard maken. Het Palmitos Park, vogelpark, is een van de bekendere bezienswaardigheden van het eiland. Een andere bezienswaardigheid die ook de moeite waard is het huis van de Italiaanse ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus.

Vakantie Gran Canaria

Als u van plan bent op vakantie te gaan naar de Canarische eilanden en u zoekt hiervoor een geschikt eiland dan kunt u wellicht op Gran Canaria terecht. Met diverse bezienswaardigheden, een heerlijk klimaat met lekkere temperaturen ook voor de zee een geschikte plaats voor menig toerist. Mooie steden om te bezoeken en geschikt om te winkelen maken het verblijf nog aangenamer en natuurlijk de lokale keuken.