Ibiza – Populaire Vakantiebestemming

Ibiza is ook één van de eilanden die behoren tot de eilandengroep de Balaeren van Spanje. Gelegen in de Middellandse Zee is dit eiland een zeer populaire vakantiebestemming voor vele jongeren. Het eiland heeft een aantal belangrijke steden zoals Ibiza stad en Sant Antoni de Portmany die tevens bekend staan om hun nachtleven.

Dit eiland ligt het meest westelijk van de hele eilandengroep en ligt dus het dichtst bij Spanje. Erg veel is er niet bekend over de geschienis van het eiland behalve dat in het 1235 door Jacob I (Jaume I) werd veroverd voor Spanje en sinds die tijd is het zo’n beetje altijd in Spaanse handen geweest. Op de eiland Mallorca en Menorca die oostelijker liggen is veel meer te zien en te beleven en toch zijn die eilanden niet zo populair als Ibiza zelf.

Ibiza – de Stad

Het bijzondere van de stad is dat de kern ervan op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De kern is namelijk niet alleen een bezienswaardigheid op zich maar ook nog eens historisch. Hiermee heeft het eiland toch een belangrijke rol in de wereld. Ook het toerisme, en dan met name het uitgaansleven, is een belangrijke economische factor voor het gehele eiland. Bijna de helft van de bevolking van het hele eiland woont in de hoofdstad, Ibiza.

Ibiza – de Feiten

Het eiland is gelegen in de Middellandse Zee en is het meest westelijke eiland van de eilandengroep de Balaeren die bij Spanje horen. Het eiland heeft een oppervlakte van zo’n 575 vierkante kilometer en telt een kleine 106.000 inwoners volgens de telling van 2005. Het eiland heeft totaal 5 gemeenten te weten; Ibiza stad, Sant Antoni de Portmany, Sant Joan de Labritja, Sant Josep de sa Talaia en Santa Eulalia del Rio. Net al op de andere eilanden van de Balaeren wordt ook hier met name Catalaans en Spaans gesproken maar ook zijn veel voorkomende vreemde talen bijvoorbeeld Engels, Duits en ook Nederlands wil nog wel eens voorkomen. De inwoners van het eiland hebben zich dit redelijk eigen gemaakt vanwege de vele toeristen die er komen.

Vakantie Ibiza voor toeristen

Als u een vakantie Ibiza of een last minute Ibiza aan het plannen bent naar dit Spaanse eiland dan is het wel verstandig dat u er rekening mee houdt dat er met name jongeren naar dit eiland toe trekken vanwege het beruchte uitgaansleven. Feesten gaan vaak tot vroeg in de ochtend door en men houdt er echt van uitrusten en Siesta’s. Verder hebben de grote steden wel wat te bieden aan de toeristen. Er zijn vele winkeltjes en winkelcentra’s waar u zich vele uren kunt vermaken. Al met al zijn er genoeg redenen om een vakantie Ibiza te plannen.