De populaire Spaanse steden op een rijtje

Magische fontein Barcelona SpanjeAls u op vakantie naar Spanje gaat dan zijn een aantal steden zeker de moeite waar om te bezoeken, zoals Barcelona, Madrid, Valencia, Marbella, Sevilla en Alicante. Naast het feit dat deze steden prachtig zijn om te bezoeken hebben ze ook veel te bieden aan de toeristische bezoeker. Neem Barcelona bijvoorbeeld maar eens. Niet alleen is er dan het stadion van FC Barcelona maar ook La Rambla (las Ramblas), Park Guëll, Placa de Catalunya en natuurlijk de Sagrada Família.

Te veel om op te noemen

Steden als Madrid, Barcelona , Sevilla, Málaga, Toledo en Valencia hebben zoveel te bieden dat u het niet gaat redden om alles in 1 dag te bekijken. Als u de rondreis door de stad heen neemt dan gaat u de gehele stad door en kunt u vanuit de bus veel bekijken maar als u bepaalde bezienswaardigheden van dichterbij wilt bekijken dan heeft u meerdere dagen nodig om alles te kunnen zien.

De iets kleinere steden als een Sevilla, Alicante, Zaragoza en Marbella kunt u in principe wel in 1 dag bekijken als u niet door alle winkels heen wilt gaan. In Marbella zijn bijvoorbeeld een aantal toeristische trekpleisters die zeker de moeite waard zijn zoals de Puerto Banús (de luxe jachthaven). Maar ook hier geldt dat als u alles rustig wilt kunnen bekijken dat u er een behoorlijke tijd voor uit mag trekken.

Wel is het absoluut aan te raden om de diverse grote steden een bezoek te brengen aangezien u nergens de sfeer van Spanje zo zult meemaken als in een van de Spaanse steden.

Maak de juiste keuze

Afhankelijk van waar u uw vakantie heeft gepland (noord, oost, zuid of west Spanje) is het aan te raden een grote stad uit te kiezen die u in ieder geval gezien wilt hebben. U kunt natuurlijk ook afwegen wat de steden te bieden hebben en dan een keuze maken uit alle bezienswaardigheden en dan een trip te maken naar de bijbehorende stad. Hoe u het ook went of keert er is te veel om op te noemen.