Barcelona – de op één na grootste stad van Spanje

Barcelona, de hoofdstad van autonome regio Catalonië, is de op één na grootste stad van Spanje. Daarnaast is Barcelona ook nog eens een van de belangrijkste culturela centra van heel Europa en dat is niet niks. De stad die door de inwoners zelf Barna wordt genoemd is mooi gelegen aan de Middellandse Zee in de Costa del Maresme. En natuurlijk is Barcelona ook de thuishaven van FC Barça (FC Barcelona) de voetbalclub waar ook al zovele Nederlandse profs hebben gespeeld.

Barcelona – Geschiedenis

Ondanks het feit dat er verschillende theorieën zijn over het ontstaan van de stad zijn er ook een aantal feiten bekend. Zo zijn er sporen gevonden van bewonen die zouden dateren uit 2000-1500 voor Christus (4000 jaar oud dus!). Barcelona speelde een grote rol in de Romeinse tijd hoewel het toen beter bekend stond als Barcino, een militair fort waar zo rond het jaar 300 ongeveer 6000 mensen woonden. Ondanks de grote rol van Barcino was Tarragona (toen Tarraco) de belangrijkste vestiging in de omgeving.

In der periode van 500 na christus tot ongeveer 875 na Christus heeft de stad te kampen gehad met meerdere overnames door verschillende volken. Onder leiding van Graaf Borrel II heeft de stad in de 13e en 14e eeuw een grote groei doorgemaakt en begon steeds belangrijker te worden in het mediterraans gebied.

De 19e eeuw is veelbetekend geweest voor de stad. Deze periode van wedergeboorte heeft voor de stad wederom een grote groei betekend. Toen de omliggende muren in 1897 werdern verwijderd smolt de stad samen met de omliggende dorpen en zo groeide dit culturele centrum snel uit tot de stad die wij vandaag de dag kennen.

Bezienswaardigheden Barcelona

Barcelona heeft door de grote van iets meer dan 100 vierkante kilometer natuurlijk veel meer te bieden dan hotels en huisvestingen. De stad staat bekend om de vele bezienswaardigheden zoals:

  • Sagrada Familia – de grote kerk
  • Arc de Triomph
  • Park Güell
  • Magische Fontein van Montjuïc
  • Parc Zoològic
  • La Rambla (Las Ramblas)
  • Camp Nou (voetbalstadion)
  • De Santa Eulàlia
  • 12 verschillende musea
  • 6 verschillende grote parken

Al deze bezienswaardigheden liggen verspreid over de stad. Als u kiest voor de rondrit met de bus door de stad heen dan komt u bij de meeste bezienswaardigheden langs, echter heeft u dan niet de tijd om alles goed te kunnen bekijken. Wilt u wel alle bezienswaardigheden bekijken dan mag u daar gerust een dag of 3 totaal voor uit trekken anders komt u er niet aan toe.

Barcelona – de Feiten

De stad is gelegen in haar eigen provincie, Barcelona, in de Costa del Maresme in autonome regio Catalonië. De stad beslaat een kleine 101,4 vierkante kilometer en telt zelf 1,6 miljoen inwoners. Wordt er echter gekeken naar de voorsteden, dus totaal het metropool Barcelona, dan praat je over bijna 5 miljoen inwoners.

De badplaats

De stad die ook aan de Middellandse Zee ligt kan natuurlijk niet zonder strand. Het kunstmatig aangelegde strand van de stad ligt tegen het centrum aan. De totale lengte van het strand bedraagt iets meer dan 4 kilometer en is voorzien van douches, strandwachters, bars en restaurants. Zo is een stad als Barcelona tegelijktijd een badplaats van de Costa del Maresme.

Vakantie Barcelona

Als u een trip naar deze stad wilt brengen dan is dat zeker de moeite waard. Let wel op dat als u dus de bezienswaardigheden wilt gaan bezichtigen dat u dan ruim de tijd er voor neemt. Laat u vooraf goed informeren over de stad en besluit wat u wilt gaan bekijken. Het is zonde om een vakantie Barcelona te gaan maken zonder een bepaald doel voor ogen want dan mist u echt te veel. U kunt dus kiezen of u wilt winkelen, zonnen, culturele aangelegenheden wilt gaan bekijken of dat u de echte toerist uithangt en alles wilt doen! Wij geven u groot gelijk!