Vakantie Valencia – 3e stad van Spanje

Een vakantie Valancia is uitermate geschikt voor mensen die op vakantie willen naar een grote stad en toch mogelijkheden hebben om uit te vallen naar gezellige badplaatsen, kleinere dorpen of buiten de stad gelegen bezienswaardigheden. Valencia is de 3e stad van Spanje (Madrid, Barcelona komen er voor) en is gelegen in de gelijknamige provincie in de gelijknamige autonome regio. Het ligt in de Costa del Azahar in het oosten van Spanje aan de Middellandse Zee.

Valencia – Geschiedenis

De stad werd gesticht in 138 voor Christus door de Romeinen en een kleine 100 jaar later bijna volledig vernietigd door de strijd tussen Pompeius en Quintus Sertorius. Direct na de strijd begon het herstel van de stad en halverwege de eerste eeuw werd het Romeinse Circus, een forum en de Torres de Serranos gebouwd. Het Christendom begon pas in de 4e eeuw goed in de stad door te dringen en zo werden ook de Romeinse tempels getransformeerd in Christelijke gebedshuizen.

Pas in de 8e eeuw werd de stad opnieuw veroverd, ditmaal door de Moren. Onder dit nieuwe regime begint de stad ook voor het eerst in lange tijd weer te groeien. De Moren hebben de stad in handen weten te houden tot het jaar 1093 toen het in handen viel van Rodrigo Diaz de Vivar. Hij heeft voor de grootste verandering gezorgt als het gaat om de overgang naar katholieke plaats. In 1102 werd de stad overgenomen door de Almoraviden en was het opnieuw in Arabische handen gevallen.

De Gouden eeuw van Valencia (de 15e eeuw) heeft heel veel voor de stad betekend. Niet alleen groeide de stad naar ongeveer 75.000 inwoners ook verliep de economie nog nooit zo goed. Dit laatste is met name te danken aan de La Lonja de la Seda wat in Europa een hele grote rol speelde als markt van Europa waar handelaren van het gehele continent kwamen om handel te drijven. In de periode hierna is de stad onder andere in handen geweest van de Oostenrijkers, Britten, Fransen en daarna weer van de Spanjaarden.

In het begin van de 20e eeuw heeft Valencia nog een aantal opmerkelijke groeispurten gemaakt die vervolgens bruut verstoord werden door de Spaanse Burgeroorlog in 1936. Er heerste een behoorlijke verdeling en de Valenciaanse taal werd compleet verboden. Dit heeft later weer een ommekeer gekend en zo heeft de stad een hele rijke maar ook woeste geschiedenis achter de rug.

Vakantie Valencia – Bezienswaardigheden

Zoals u zich ongetwijfeld voor kunt stellen heeft een stad met zo’n geschiedenis behoorlijk wat aan bezienswaardigheden die hiervan getuigen en overblijfselen uit de vorige tijden. De stad telt zo’n 22 musea, diverse playa’s (stranden, 7 om precies te zijn) en natuurlijk zijn er daarnaast nog wel meer bezienswaardigheden;

  • Parque Natural de la Albufera
  • Dehese del Saler
  • Lonja de la Seda
  • Mercado Central
  • Iglesia de los Santos Juanes
  • Plaza de la Virgen
  • Palau de la Generalitat

Valencia – de Feiten

De stad is gelegen in de provincie Valencia in de gelijknamige autonome regio in de Costa del Azahar in het oosten van Spanje. De stad beslaat zo’n 135 vierkante kilometer en telt een kleine 807.000 inwoners.

Een vakantie Valencia voor plezier, natuur en cultuur

Iedereen kan zich voorstellen dat een stad als deze prachtig moet zijn om te bezoeken en dat is het ook zeker. Iedereen kan zich er vele uren vermaken met of musea, bezienswaardigheden, winkels of 15 kilometer strand. Deze stad heeft het allemaal. U zult zich dus niet snel hoeven te vervelen als u een vakantie Valencia in gedachten hebt.