Auto huren in Spanje

Een auto huren in Spanje tijdens uw vakantie hoeft niet zo duur te zijn als menig mens denkt dat het is. Als u van tevoren via een reisbureau tegelijk een auto boekt betaald u soms veel meer voor dezelfde huurauto als wanneer u op het vliegveld een auto gaat halen. U hebt dan echter geen zekerheid dat er nog een auto is natuurlijk en ook de voorwaarden verschillen heel sterk per verhuurbedrijf dus het is een keuze die u goed moet overwegen. In elk geval kunt u op elk vliegveld in Spanje wel een balie vinden waar u terecht kunt voor autoverhuur in Spanje. Een auto huren in Spanje is dus zeker geen moeilijke taak.

Voorwaarden auto huren Spanje

Bij de autoverhuur in Spanje gelden bijna overal dezelfde voorwaarden. U ontvangt de auto met een volle tank brandstof, u rijdt gewoon rond, wanneer u moet tanken, tankt u gewoon en als u de auto weer terug brengt naar het verhuur bedrijf dan dient u de auto af te leveren met een volle tank brandstof. Doet u dit echter niet dan betaald u een extra premie hiervoor omdat het verhuur bedrijf de auto dan weer moet laten bijvullen. Een auto huren in Spanje is dus echt geen moeilijke opgave.

Ook de voorwaarden wat betreft schades aan huurauto’s zijn bij bijna alle bedrijven gelijk. U verzekert zich namelijk extra bij het huren en het tekenen van een contract. Deze verzekering is ook zeker een goede stap in verband met de gebergtes waarbij soms rotsen of stenen naar beneden komen zetten. Stelt u nou toch voor dat dat gebeurd en u hebt geen schadeverzekering afgesloten, dan bent u pas echt duur uit. Daarom adviseren wij u om wel te kiezen voor de schadeverzekering.

bij alle autoverhuur in Spanje kost deze schadeverzekering praktisch niets ten opzichte van de huurprijs (vaak is het een percentage van het huurbedrag) en u bent dan direct wel gedekt voor de meeste soorten schade. Diefstal, inbraak, brand, lakschade en algemene schade zijn dan over het algemeen allemaal gedekt.

Auto huren in Spanje – vooraf of tijdens?

Zoals wij al aangaven in de inleiding heeft u in principe 2 opties. U kunt vooraf via een reisbureau of via internet een autoverhuur bedrijf opzoeken op het vliegveld waar u landt om daar alvast een auto te bespreken dan weet u in ieder geval zeker dat u gedekt bent en een auto heeft. De andere optie is om het af te wachten en ter plekke op het vliegveld te bespreken en te bekijken wat u kunt huren. Houdt er dan wel rekening mee dat u soms tijdens uw vakantie van auto moet wisselen omdat de auto niet langer beschikbaar is dan 3 dagen en u verblijft er 7 of dat de auto niet aan de wensen voldoet. Dit maakt autoverhuur in Spanje dan ook weer tot een uitdagende taak.

Wat nou te doen als u van tevoren een auto besproken heeft en er staat een compleet andere auto voor u klaar? Heel simpel. Teruggaan naar de balie en dit aangeven en een aantekening laten maken. Waarom? Zodat u zeker bent dat ze u hier niet op terug kunnen pakken. Als u een goede onderhandelaar of verkoper bent dan kunt u misschien nog wat korting bedingen bij het verhuur bedrijf maar het is essentieel dat u een aantekening laat maken van het feit dat u auto A geboekt had en nu moet vertrekken in auto B. Een auto huren in Spanje komt soms dus ook met haken en ogen.

Autoverhuur in Spanje bij het hotel

Vaak is het zo dat u met een vakantie Spanje vanaf het vliegveld met een pendeldienst naar uw hotel wordt gebracht. U zit dan echter wel gebonden aan uw hotel. Gelukkig is het dan ook mogelijk om via de reisorganisatie die een afvaardiging heeft in het hotel om daar een auto te huren. Zij hebben vaak relaties met autoverhuur bedrijven in nabij gelegen plaatsen waardoor u ook relatief goedkoop een auto huren kunt in Spanje. Deze verhuurmaatschappijen houden over het algemeen dezelfde voorwaarden aan als de maatschappijen op de luchthaven maar weet in ieder geval wel tegen welke voorwaarden u huurt. Een auto huren in Spanje kan zo goedkoop en duur als u dat zelf wilt. Houdt er in uw achterhoofd wel rekening mee dat autoverhuur in Spanje een lastige opgave kan zijn maar dit hoeft absoluut niet zo te zijn.