Busreis Spanje

Een busreis Spanje is weer eens wat anders dan een vakantie in een hotel waar u kunt genieten van alle voorzieningen. De busreis leidt u vaak door het hele land of door een deel van het land heen waarbij u verblijft in 1 of meerdere hotels en telkens volgens het schema van de reisorganisatie lokale bezienswaardigheden gaat bezichtigen. Zo krijgt u dus de kans om in 1 vakantie naar veel verschillende dingen te kijken zonder dat u zelf te veel moet reizen.

Andere mensen kunnen niet tegen lange busreizen of willen graag zelf de bestemming bepalen, voor deze mensen is er de reguliere vakantie Spanje. Een ander verkeerd beeld dat mensen hebben is dat een busreis Spanje alleen voor ouderen is weggelegd. Dit is niet het geval. Ook veel jongeren gaan de bus naar het land van de zon toe om daar lekker van hun welverdiende vakantie te genieten. Busreizen zijn nog steeds het minst populair bij gezinnen met (jonge) kinderen.

Busreis Spanje – veel bezichtigingen

Als u een busreis plant naar dit prachtige land dan kunt u er wel alvast van uitgaan dat de reistijden van lokatie tot lokatie gigantisch variëren. Sommige bezienswaardigheden liggen op nog geen 10 km afstand van elkaar terwijl andere soms wel 150 km verderop liggen of meer. Dit houdt dus in dat u in somige gevallen niet lang in de bus hoeft te zitten maar voor hetzelfde geld juist wel.

Een ander voordeel van een busreis naar Spanje is dat u meestal volledig wordt geïnformeerd over de omgeving en tijdens de bezichtiging. Een groot voordeel voor leergierige of nieuwsgierige mensen. Een ander bijkomend voordeel is dat u veel van een land te zien krijgt op deze manier. Sommige mensen moeten wel 4 vakanties boeken om hetzelfde te zien als dat u in 10 dagen doet.

Daar staat tegenover dat u volledig afhankelijk bent van de planning van de organisatie en ondanks dat u wel vrije dagen of vrije tijd heeft zit u het grootste deel van de tijd in de bus of hotel. Daarnaast moet u ook nog eens een busreis van zo’n 2 dagen heen en 2 dagen terug ondergaan. Dit is voor veel mensen een hele opluchting of een hele opgave.

Speciale Aanbieding Busreis Spanje

Als u regelmatig op internet actief bent en u houdt de reis websites nauwlettend in de gaten dan kan het zo maar zijn dat u tegen een speciale aanbieding aanloopt. Bepaalde organisaties hebben nog wel eens aanbiedingen voor busreizen, ook last minute aanbiedingen, naar diverse locaties in landen als Spanje waar u dan terecht kunt om bezienswaardigheden te bezichtigen, om steden te bekijken of als complete stedentrips.

Een reis van Barcelona naar Madrid, Sevilla, Málaga, Valencia en weer terug kan net zo goed voorkomen als een reis naar de Costa del Sol waar u 2 weken verblijft en vanuit een centraal punt de Costa door gaat op zoek naar bezienswaardigheden en prachtige stranden en winkels. Organisaties als Kras en Solmar organiseren met regelmaat nog een busreis Spanje en vaak is er dan plek voor een persoon of 50 to 100 afhankelijk van de grote van de bus. Als u goed oplet kunt u nog wel eens tegen een speciale aanbieding aanlopen waardoor u voor een prikkie een leuke vakantie tegemoet kan gaan.