Een camping Spanje nodig?

Als u op zoek bent naar een camping Spanje dan hoeft u niet al te ver te zoeken. De meeste plaatsen/dorpen of steden hebben in de directe omgeving ook een camping liggen waar u veelal terecht kunt met caravan, vouwwagen of camper. De voorzieningen op de campings zijn te vergelijken met de voorzieningen die campings in Nederland bieden aan de gasten dus ook daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Naast de verblijfsmogelijkheden met meer dan 50 plekken zijn er ook in Spanje diverse minicampings en boerencampings te vinden die soms ook door Nederlanders worden gerund. Dit maakt de communicatie met de camping een stuk makkelijker. Het grootste verschil tussen campings in Spanje en campings in Nederland is de temperatuur, het klimaat en de ondergrond van de plaatsen.

Camping Spanje – gemiddelde voorzieningen

De gemiddelde kampeerplaats in Spanje biedt aan voorzieningen vergelijkende soorten als in Nederland. U kunt er ongeveer uitgaan van 1 toilet en 1 douche op ongeveer 10 bezoekers, 1 afwasplaats op ongeveer 15 bezoekers, stortplaats voor uw chemisch toilet, minimaal 4 ampère stroomaansluitingen, watertappunten verdeeld over de velden, schoon sanitair en ruime plaatsen van zo’n 80-125 vierkante meter. Dit betekend dat u dus ook kunt genieten van schone sanitaire voorzieningen voorzien van warm en koud water, ruime plaatsen met of zonder beschutting, elektra, watertappunten en rust en natuur.

Houdt er echter wel rekening mee dat het water in Spanje niet altijd uit de kraan gedronken kan worden. Het meest verstandige is om flessen bronwater te kopen die vaak ook bij de receptie verkrijgbaar zijn. Net als in Nederland is fietsen in Spanje ook populair bij veel toeristen om echt op te gaan in de omgeving. Kaarten, fietsroutes, wandelroutes of nordic walking routes zijn verkrijgbaar via diverse VVV kantoren in de plaats zelf of bij de receptie van de Camping in Spanje.

Ruimte voor camper op camping Spanje

De meeste campings in dit land hebben bepaalde plekken voor campers die volledig verhard zijn. De campings in het land worden namelijk altijd veel bezocht door campers uit diverse landen van Europa en om hier op in te spelen hebben ook de campings in Spanje verharde plaatsen zodat de camper goed blijft staan. Natuurlijk zijn de andere voorzieningen voor de campers ook aangebracht, dus u komt in ieder geval niet zonder stroom te zitten.

Een vakantie op een camping Spanje

De reis naar de campings toe is wel wat langer maar een verblijf op zo’n camping is het zeker waard. De sfeer, het klimaat, de omgeving en de mogelijkheden die de meeste campings bieden lonen de reis zeker weten. Of u nu op zoek bent naar een kampeerplaats in het noorden of zuiden van het land u weet er vast en zeker altijd wel één te vinden. U kunt ook boekjes ophalen bij het ANWB kantoor bij u in de buurt met campings Spanje waar u naar toe kunt gaan.