Doorlopende reisverzekering met of zonder annuleringsverzekering

Het is voor ieder mens dat op vakantie gaat raadzaam om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. U heeft dan een heleboel zaken gedekt zoals schades die u maakt tijdens uw vakantie maar ook het verlies van materialen. Maar weet u ook dat u niet gedekt bent als u terug moet naar Nederland in verband met het overlijden van een familielid? Hiervoor dient u een annuleringsverzekering af te sluiten. Tegenwoordig worden de beide vaak gecombineerd maar u kunt er ook voor kiezen om ze apart af te sluiten. Maar waar kunt u goedkoop een doorlopende reisverzekering met of zonder annuleringsverzekering afsluiten?

De annuleringsverzekering als toevoeging

Als u van plan bent om op vakantie te gaan en u heeft al een doorlopende reisverzekering dan is het raadzaam de aanvulling te overwegen. Ja het kost aardig wat geld extra per jaar maar de dekking is er dan ook wel naar. Als u vlak voor u vakantie onverwacht iets breekt of ziek wordt waardoor u niet weg kunt dan dekt de reisverzekering dit niet, de annuleringsverzekering wel. U kunt dan zo goed als het hele bedrag terug krijgen.

Als u al op vakantie bent en halverwege de vakantie ontvangt u bericht dat u onmiddellijk terug moet komen in verband met het overlijden van een familielid of bijvoorbeeld brand in uw huis dan kunt u door middel van de annuleringsverzekering het resterende deel van de vakantie zo goed als vergoed krijgen.

Zelfs al gaat u 5 keer op vakantie dat er niets gebeurd en 1 keer gebeurd er wel wat waardoor u onverwacht terug moet dan kan een annuleringsverzekering eigenlijk al uit. Een doorlopende reisverzekering is altijd slim om af te sluiten. Waarom? Omdat u dan voor de meeste financiële gevolgen gedekt bent. Stel u huurt een auto en u rijdt hiermee per ongeluk tegen een muur, dan wordt de schade (deels) vergoed.

Natuurlijk is het zo dat u zich extra kunt verzekeren bij de verhuurmaatschappij maar hier betaald u doorgaans meer voor dan voor een reisverzekering. Ook onvoorziene kosten als vervanging van kleding, het kwijtraken van uw spullen, een alternatieve verblijfsaccommodatie moeten huren wordt allemaal gedekt door de reisverzekering. Let wel goed op de voorwaarden van de verzekering want het is niet altijd allemaal voor de volle 100% gedekt. Kijk daarom goed naar de voorwaarden van de verschillende maatschappijen voordat u een doorlopende reisverzekering of annuleringsverzekering afsluit.

Reisverzekering en annuleringsverzekering afsluiten per reis

Een andere mogelijkheid is om geen doorlopende verzekeringen te nemen maar te kijken naar de reis die u van plan bent te gaan maken en u dan via de reisorganisatie bij te verzekeren voor de reis en het annuleren ervan. Let echter wel dat deze verzekeringen dan vaak veel duurder zijn dan wanneer u doorlopende verzekeringen neemt van bijvoorbeeld Univé. Mede hierom is het zeer verstandig de voor en nadelen van de doorlopende verzekeringen tegen elkaar af te wegen.

De nadelen van de verzekering zijn dat u eigenlijk altijd (hoopt) te betalen voor iets dat u niet nodig heeft. Het is niet het goedkoopste om u tegen te verzekeren maar er zijn ook zeker nog veel duurdere verzekeringen te bedenken. Zelfs al gaat u maar 1 keer per jaar op reis kan dan een doorlopende reisverzekering met of zonder annuleringsverzekering uit? Wij zijn overtuigd van wel!

Afsluiten doorlopende reisverzekering met/zonder annuleringsverzekering

Moet u deze verzekeringen nu wel of niet afsluiten? Het is helemaal aan u. Wij adviseren u om de verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken en ook te kijken of u bij uw huidige verzekeraar (voor bijvoorbeeld uw WA verzekering) een pakketkorting kunt bedingen voor het afnemen van nog 2 extra verzekeringen. Wij zijn er van overtuigd dat deze verzekeringen al uitkunnen als u 2 keer per jaar op vakantie gaat, ongeacht de bestemming. Waarom? Bijboeken bij de reis zelf is veel duurder. Als u dit dan vervolgens ook nog 2 keer moet doen, bent u nog veel duurder uit. Een doorlopende reisverzekering met annuleringsverzekering is zeker een aanrader.