Hotels Spanje

Als toeristisch vakantieland zijn er vele hotels in Spanje. Ongeacht naar welke Costa u toe gaat, naar welke plaats, provincie of autonome regio u vindt er ongetwijfeld vele hotels. Spanje is een zeer toeristisch land dat met name in de Nederlandse zomervakantie veel bezocht wordt door Nederlanders, Britten, Duitsers en Fransen. Al deze mensen nemen hun intrek in appartementen, vakantiehuizen maar ook in hotels in Spanje. Dit is ook de primaire reden dat het toerisme in Spanje een belangrijke rol speelt in de economie van het land.

Vele vakantiewoningen, appartementen en hotels Spanje

Het exacte aantal hotels dat het land telt is niet bekend wel is bekend dat het in de duizenden loopt. Als er gekeken wordt naar Spanje in zijn geheel, dus alle autonome regio’s inclusief de Balaeren eilandengroep en de Canarische Eilanden dan loopt het aantal steeds verder op. Meer en meer wordt het land op het toerisme gericht en dit betekend ook dat er steeds meer hotels bijkomen. U krijgt dus steeds meer opties en steeds meer mogelijkheden om eens lekker te ontspannen in een ander land.

Vaak bieden de hotels 2 mogelijkheden aan de bezoekers. De eerste is een verblijf op basis van logies en ontbijt. Dit betekend dat u er kunt slapen en ontbijten maar de lunch, drinken en avondeten dient u zelf te regelen. U heeft dan de kans om de lokale cuisine te ontdekken in de diverse kleine gezellige restaurantjes.

De 2e optie die er geboden wordt is een verblijf op basis van all inclusive. Dit houdt in dat u niet alleen mag slapen en ontbijten in het hotel, maar u mag gebruik maken van praktisch alle accommodaties die het hotel heeft, u kunt er lunchen, zoveel drinken als u wilt en ook het avondeten zitten dan inbegrepen. Voor de avonden zitten meestal bepaalde dranken ook inbegrepen maar bij sommige hotels moet u nog wel betalen voor cocktails. Bij andere hoeft dit niet maar dat verscheelt heel erg per hotel.

Een hotel in Spanje

Als u echt lekker ontspannen op vakantie wilt in Spanje dan is de beste optie toch wel een hotel. U hoeft niet te denken om het schoonmaken van uw verblijfsruimte, u hoeft niet te koken, niet af te wassen, nergens om te denken behalve dan de benodigdheden. Helemaal een verblijf op all inclusive basis kan veel zorgen van een vakantie wegnemen. Het hangt er volledig van af waar u voor kiest en waar u van houdt. Voor sommige mensen is een verblijf in een hotel in Spanje op basis van logies en ontbijt de ideale oplossing en voor anderen is dit geen optie. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de all inclusive verblijven. U zult het dus echt zelf af moeten wegen wat u wilt.