Vakantiehuizen Spanje

Er zijn vele vakantiehuizen Spanje beschikbaar om te huren of om te kopen. Om te weten wat het aanbod precies is kunt u het beste eerst bepalen waar u in Spanje naar toe gaat op vakantie of om te overwinteren. Als u dat namelijk weet dan kunt u van daaruit ook verder kijken naar het aanbod in de betreffende regio. Als u eenmaal een regio heeft uitgekozen om naar toe op vakantie te gaan dan kunt u via diverse reisorganisaties of website huizen vergelijken die aangeboden worden. Mocht u willen overwinteren dan kunt u een huis huren maar u kunt dan ook huis kopen. Vakantiehuizen Spanje zijn er in vele maten en op vele locaties.

Vakantiehuizen Spanje huren

vakantiehuizen Spanje hurenEen van de mogelijkheden die u heeft is het huren van een vakantiehuis door heel Spanje heen. Of het nu gaat om Lloret de Mar, Barcelona, Valencia, Madrid, Sevilla of Malaga overal zijn wel vakantiehuizen van particulieren of organisaties te huur. De types huizen en de voorzieningen variëren gigantisch. Sommige huizen bieden alles compleet aan inclusief zwembad en groot terras waar andere huizen te huur zijn met een simpele keuken, 3 slaapkamers en 1 badkamer. Het aanbod loopt heel sterk uiteen mede afhankelijk van waar u in Spanje het huis zoekt en natuurlijk waar u op zoekt.

Het grootste verschil tussen particuliere verhuur en organisatorische verhuur zit hem vaak in de voorwaarden waar u zich aan moet houden tijdens uw verblijf in het vakantiehuis. Bijvoorbeeld de oplevering bij uw vertrek, moet u zelf schoonmaken? Zo ja, wat moet er dan allemaal schoongemaakt worden? Zo nee, Is er nog wel iets wat er moet gebeuren? Dat zijn vragen en punten die vaak naar voren komen als er wordt gekeken naar overeenkomsten tussen huurder en verhuurder.

Vakantiehuizen Spanje kopen

Een andere optie is het kopen van een vakantiehuis in Spanje. U kunt er dan in verblijven wanneer u dit wilt en u krijgt daar direct de mogelijkheid weer bij om het huis te verhuren als u er niet verblijft. Zo kunt u toch mooi een deel van de aanschaf waarde terug verdienen. Let er wel goed op dat u dan aan de gestelde Spaanse voorwaarden moet voldoen. Een advocaat kan u hier vast bij helpen. Het grootste voordeel van een eigen koophuis in het buitenland is dat u er mee kunt doen wat u wilt (mits het mag van het bestemmingsplan).

Stel u wilt een zwembad en een tennisbaan in uw tuin aanleggen. Als de gemeente u hier toestemming voor geeft mag u dit zo doen, als u het maar zelf kunt bekostigen. Binnenshuis is weer een heel ander verhaal. Daar mag u doen en laten wat u wilt en bent u niemand verantwoordig verschuldigd. U kunt dus gerust 2 kleine slaapkamers samentrekken tot 1 grote of juist omgekeerd. Dat is allemaal aan u. U kunt dan dus heerlijk genieten van uw vakantiehuis in Spanje wanneer u dat wilt.

Vakantiehuizen Spanje vergelijken

Als u voor uzelf bepaald heeft waar het huis aan moet voldoen en waar het ongeveer in de buurt moet liggen dan zult u al snel merken dat u meerdere opties heeft waar ook in Spanje. Dan is het verstandig om deze huizen te gaan vergelijken. Hier zijn speciale vergelijkingssites voor maar u kunt vaak ook de folders van de diverse huizen aanvragen en dan zelf de vergelijking maken.

Kijkt u in ieder geval goed naar de maten van de vertrekken en eventueel het zwembad en niet naar de foto’s. Alle afbeeldingen in de folders zijn gemaakt met een groothoeklens wat inhoudt dat het er op de foto vele malen groter uitziet dan het in het echt is. U kunt ook, als u van een organisatie wilt gaan huren, de website van de organisatie gebruiken om de verschillende mogelijkheden te vergelijken. U wilt natuurlijk niet de verkeerde keuze maken uit al die vakantiehuizen. Spanje is een gastvrij land en dat is ook in de huizen terug te vinden. Alles is aanwezig voor de bezoeker behalve dan het eten.