Cursus Spaans – wel zo handig

Als u op vakantie gaat naar het buitenland dan is voor veel mensen het eerste probleem de taal. Een vakantie naar Spanje is daar niet anders in. Spaans is de taal die in de grootste delen van het land verstaanbaar gesproken en begrepen wordt maar er zijn ook nog de dialecten net als in Nederland. Voor een Amsterdammer is het lastig om iemand uit Friesland te verstand als deze in het Fries begint te praten. In Spanje is dit net zo.

Iemand uit Barcelona die gewend is Catalaans te spreken zal moeite hebben met de overschakeling naar regulier Spaans. Veel woorden hebben dan een andere betekenis of komen totaal niet overeen of voor in het dialect. Een cursus Spaans kan u zeker leren om u verstaanbaar te maken in het land van de zon maar misschien is wel veel belangrijker dat u het kunt begrijpen. Waarom? Dan weet u in ieder geval wat er gezegd wordt.

Cursus Spaans voor beginners

Al het begin is moeilijk en dat is met de Spaanse taal net zo. Als u gaat beginnen de taal te leren kennen dan zult u in het begin al snel merken dat het een lastige taal is. Veel kleine Nederlandse woorden zijn in het Spaans vaak meerdere woorden (water is aqua sin gas/aqua con gas) en waar in het Spaans soms hele korte zinnen een hele lange betekenis hebben is het net zo vaak ook zo andersom. Het is in ieder geval raadzaam om een cursus Spaans voor beginners te volgen als u de taal totaal niet begrijpt/verstaat maar houdt er rekening mee dat het Spaans een hele lastige taal is.

Cursus Spaans voor gevorderden

Als u de basiscursus heeft afgerond kunt u er ook voor kiezen om de gevorderden cursus te gaan volgen. U gaat hier dan nog veel dieper in op de taal en krijgt ook uitleg over de verschillende dialecten en de afgeleiden ervan. Waar de basiscursus Spaans vaak in het Nederlands gegeven wordt, is dit bij de opvolgcursus juist in het Spaans om je extra scherp op je kennis te krijgen.

Uit onderzoek is gebleken dat deze methode goed werkt omdat je dan namelijk je wel moet verdiepen in het verstaan en begrijpen van de taal omdat je anders niets meer aan de cursus Spaans hebt. Een slimme zet tevens om er voor te zorgen dat je alleen serieuze mensen naar je cursus toe trekt. Ook zouden wij u aanraden om de vervolgcursus of gevorderden cursus te volgen zodat u zich moeiteloos kunt redden tussen de Spanjaarden.

Online Cursus Spaans

Natuurlijk is het vandaag de dag ook mogelijk om online een cursus te volgen voor iedere taal, Spaans is hierbij geen uitzondering. Sterker nog het is één van de populairdere talen om te leren. Voor veel mensen is de online cursus een uitkomst omdat ze dan vaak kunnen leren in eigen tempo en wanneer het hun uitkomt. Dit is ook zo. Bedenk dan echter wel dat er geen stok achter de deur staat, een cursusleider, die je aanspoort je er meer op te gaan richten of beter je best te doen. Herhaling van de leerstof kan er voor zorgen dat u iets goed onder de knie krijgt maar wie moet dat controleren? Uzelf?

Een andere optie is een cursus Spaans bij bijvoorbeeld de LOI te volgen. Hier zijn namelijk ook officiële examen momenten waar u dus aan moet kunnen tonen dat u de taal goed spreekt en begrijpt. De eisen voor dit examen worden naarmate u vorderingen maakt steeds scherper gesteld om er mede voor te zorgen dat u ook echt resultaat boekt met de cursus Spaans.