Een huis huren in Spanje

In plaats van een verblijf in een hotel komen steeds meer mensen tot de conclusie dat een huis huren in Spanje een betaalbaar alternatief kan zijn. Het maakt niet uit of je nou voor korte termijn of voor een langer termijn wilt verblijven in Spanje. Vaak zakt de huurprijs bij huur voor een langere periode.

Particuliere huizen

huis huren in SpanjeVeel particulieren verhuren hun huis, appartement of villa in Spanje. Dit zijn veelal mensen die 2 of meerdere woningen bezitten en het een fijn idee vinden als hun huis niet onbewoond is. Het heeft zekere voordelen om bij een particulier te huren. Met name de keuze in luxe is groot. Het verhuur verieert van 1-kamer apartementen tot royale villa’s waaraan niets ontbreekt. Het huren van grote huizen en villa’s kan vaak uit als je dit met een groep doet.

Verschillende mogelijkheden

Je kunt ervoor kiezen om vlak bij het strand te huren, maar ook verder land inwaarts. Populair zijn de vakantievilla’s en strandhuizen aan de Costa Blanca. Tegenwoordig is de selectie aan woningen ook flink toegenomen in de grote steden.

Overwinteren in Spanje

De voordelen van het huren voor langere tijd gelden zeker voor het overwinteren in Spanje. Als je een huis wilt gaan huren, overleg dan goed over de prijs en wat je hiervoor afneemt.

Een huis kopen

Als je het idee heb dat je langer en vaker terugkomt naar dezelfde omgeving, dan is het wellicht raadzaam om te onderzoeken of je een kuis kunt kopen in Spanje. Op de tijden dat jet het huis zelf niet bewoont, kun je je huis wellicht (laten) verhuren.