Overwinteren in Spanje

Spanje is het land bij uitstek om te overwinteren in Europa. Tegenwoordig is het uitwijken naar een beter klimaat tijdens de winter maanden niet meer alleen beperkt tot iets wat ouderen doen. Ook de jongere generaties hebben ontdekt dat je jezelf prima kunt redden in dit land. Met de hedendaagse Internet technologie is het voor een aantal beroepen mogelijk om je functie vanuit het buitenland uit te voeren.

Waar kun je overwinteren?

overwinteren Spanje Veel Nederlanders die ervoor hebben gekozen om te overwinteren in Spanje bevinden zich aan de Costa Blanca, gelegen tussen Alicante en Valencia. Omdat hier zoveel Nederlanders lang of permanent verblijven zijn er veel Nederlandse faciliteiten te vinden in deze streek. Het is bijvorbeeld fijn om een Nederlandstalige arts te spreken als je iets mankeert of een Nederlandse makelaar te hebben die voor je bemiddeld bij de aankoop van een woning.

Onderdak

De meest voordelige oplossing om te overinteren in Spanje is op een camping met je eigen caravan. De camping dient in dit geval het gehele jaar geopend te zijn en volledig voorzien de aanvoer van water en elektra. Daarnaast worden er veel woningen aangeboden door particuliere verhuurders. Voor de mensen die permanent willen verblijven of die elk jaar voor langere tijd terugkomen is het wellicht intressant om een eigen huis in Spanje te overwegen.

Zekerheid

Het is raadzaam om een aantal (lopende) verzekeringen onder de loep te nemen alvorens u gaat overwinteren in Spanje. In het geval van uw reisverzekering is het van belang dat u op de hoogte bent van de maximale verzekerde reisduur. Aangezien u van plan bent om voor langere tijd weg te gaan kan het geen kwaad om een blik te werpen op de voorwaarden van uw inboedel- en opstalverzekering. Let hierbij op en/of informeer naar de dekking van een langdurig onbeheerde woning.