Werken in Spanje

Werken in Spanje is erg populair geworden. Niet alleen voor jongeren maar ook voor mensen die het gehad hebben met Nederland en emigreren naar een land als Spanje en daar een nieuw bestaan op willen gaan bouwen. Er zijn aardig wat functies in Spanje beschikbaar voor mensen die niet “native” zijn en dan met name gericht op het toerisme. Voor jongeren is één van de meest voorkomende banen reisleider voor bijvoorbeeld Neckermann of D-reizen bij een hotel(s). Voor de oudere groep mensen (vanaf 30 jaar ongeveer) zijn er niet echt veel functies in het toerisme te vinden die zullen het meer op de horeca en dergelijke moeten richten. Tot slot is er ook de optie om te werken in Spanje voor een Nederlandse organisatie met een Spaanse tak.

Werken in Spanje als vakantiebaan

Veel jongeren zien een ideale kans als zij op vakantie gaan naar Spanje om daar ook te gaan werken zodat ze een deel van de vakantie kunnen terugverdienen. Vaak zijn dit functies als flyers uitdelen, entertainment bij en hotel of resort, schoonmaken of in de horeca als bediening. Wat nog veel vaker voorkomt zijn dat jongeren vakantiewerk aangaan voor een veel langere periode en dan werk combineren met stage in Spanje. Met name de entertainment functies bij hotels worden vaak opgevuld door stagiaires die voor hun opleiding in het buitenland stage moeten lopen. Op zich is dit ook een hele goeie en gedegen oplossing voor een probleem waar veel Nederlandse jongeren mee te kampen hebben.

Voordelen werken in Spanje

Het werken in het buitenland heeft natuurlijk, zoals u zich voor kunt stellen, ook vele voordelen. Je leert het land kennen op een andere manier, krijgt hiervoor betaald en je hebt je vrijheid waarin je het land (de omgeving) kunt verkennen. Vaak is het ook zo dat werken in het buitenland voor vele een extra bijdrage levert aan werkervaring. Het staat ten slotte ook best aardig op je CV als je in een resort hebt gewerkt in Spanje toch? Met name voor jongeren zijn er extra voordelen aan het werken in Spanje. Het uitgaansleven ontdekken, de werktijden, vrijheid, lonen en leerschool dragen hier allemaal aan bij.

Nadelen werken in Spanje

Net als dat er voordelen zijn bestaan er in dit geval ook nadelen. Vooral jongeren lopen hier vaak tegen de lamp. Ze genieten zoveel van de vrijheid die ze krijgen dat ze slordiger omgaan met het werk. Daarnaast worden ze ook constant voor uitdagingen gesteld door het compleet andere leven dat de mensen kennen in landen als Spanje. De taal is tot slot ook nog een nadeel. Goed Spaans kunnen spreken is toch wel een must als je hier wilt werken.

Aangenaam werken in Spanje

Mede dankzij de hoge levenskwaliteit in het land, de vele zonuren, het klimaat, de vriendelijke mensen en de vele feestdagen is het hier aardig aangenaam om te werken. Via diverse uitzendbureaus, banen websites en via uw eigen netwerk moet het wel mogelijk zijn een baan te vinden. Met name in het toerisme zijn altijd wel banen te krijgen, als ober, entertainer, balie medewerker, aanspreekpunt of “poolboy”. Is dit niet helemaal het soort baan dat u zoekt dan kunt u het beste gewoon via een uitzendbureau te werk gaan. Als u voordat u vertrekt al een baan heeft gevonden dan dient u de werkgever een NIE nummer aan te laten vragen zodat bekend is dat u in het land bent (woont en werkt). Al met al hoeft het niet al te moeilijk te zijn om aan een baan te komen en werken in Spanje is voor een ieder een aangename klus.